Ingen bakrus i Varden

Nettavisen fikk ikke hang-over av å droppe byturen.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da Lars Kise tok over som ansvarlig redaktør i Varden var et av hans første vedtak å droppe bildene fra festlighetene på byen i helgen. Og selv om visningene falt, endret ikke besøket seg spesielt mye.

– Luftslott

Da Kise gjorde det klart at bildeserien skulle fjernes, var det mange som advarte ham. De mente trafikken på nettsiden ville falle dersom de populære bildeseriene ble fjernet. Og til dels hadde kritikerne rett, antall visninger falt, men det gjorde ikke antall unike brukere.

Ifølge Kise steg antall unike på månedsbasis og i oktober hadde Varden 159.000 unike brukere, noe som er 32.000 flere enn samme tidspunkt i fjor.

– Det vi ser er at vi har flere lesere, noe færre sidevisninger etter at vi fjernet byseriene. Utfordringen nå er å få dem til å lese flere saker når de er inne siden, sier Kise.

Han forteller at man i Varden jobber med å gjøre nettsiden mer spennende for å øke visningene per bruker igjen. Men bildeseriene fra bylivet i helgen, kommer ikke tilbake.

Lykkesymbol

Mens Varden kuttet ut sin bildeserie, valgte erkerival Telemarksavisa å beholde sin. For TA gjorde det ikke store utslag at de ble alene om dekke utelivet i Skien og Porsgrunn.

Ifølge redaktør Eirik Haugen har de ikke merket noen merkbar økning eller tilbakegang i visninger på byserien etter Varden stanset sin.

I Varden, forklarer Kise, var trafikken fallende på disse seriene, noe som gjorde det enda enklere for ham å legge ned serien.

Over nyttår lanserer Varden nye tilbud til sine brukere som Kise tror vil være spennende. Og om sidevisningene ikke kommer opp på samme gamle nivå, så går nok ikke verden under for den Edda-eide lokalavisa.

– Når sidevisninger blir symbolet på lykke og suksess, så er det fort gjort at journalistikken dras i gal retning.

Powered by Labrador CMS