Varden-bonus bare til annonseselgerne

Det har vakt stor misnøye i Varden at bare annonseselgerne får bonus på 20.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken er tilsynelatende betent og vanskelig internt. Avtroppende sjefredaktør Per Valebrokk ønsker ikke å uttale seg om bonuskonflikten.

– Dette er forhold som ligger direkte under direktørens ansvarsområde, så du får snakke med ham.

– Men du kjenner vel saken like godt?

– Ja, og jeg har min mening om det, men det riktige er at du snakker med Tom Helge Rønning, sier Valebrokk.

Følelser

Administrerende direktør Tom Helge Rønning innrømmer at det er misnøye og uro i Varden som følge av bonusen til annonseselgerne.

– Dette med lønn avstedkommer ofte litt følelser, og i Varden er det en høyt utviklet rettferdighetssans som nok slår ut her. Men det er feil å blande dette sammen med vanlige bonuser, gratialer og slikt. Dette dreier seg om en resultatbonus for en definert gruppe medarbeidere, og det er hjemlet i en avtale som ble inngått ved årets begynnelse. Det er satt opp visse kriterier og målparametre for hvordan de kan oppnå bonus, og vi er i den situasjon at utviklingen har vært veldig positiv, sier Rønning.

– Men alle annonseselgerne får det samme, 20.000 kroner på hver?

– Ja, det er flere måter å gjøre dette på, men vi valgte en kollektiv ordning for denne gruppen.

– Forstår du at de bonusløse ansatte synes dette er feil?

– Jeg registrerer at det har vært en del reaksjoner og det beklager jeg. Vi skal se på hvordan vi kan gjøre dette neste gang. Dessuten vil jeg si at vi har foreslått å diskutere også med andre grupper innføring av former for resultatlønn, men det er blitt avvist av både redaksjonsklubben og grafisk, sier Rønning.

Løper

Lederen for redaksjonsklubben, Torbjørn Tungesvik, er særdeles lite fornøyd med det som skjer.

– Dette er blitt veldig dårlig mottatt blant de ansatte. Alle jeg har snakket med er veldig misfornøyd, og mener at vi burde fått en lik bonus alle sammen, sier han.

Tungesvik sier Varden i likhet med øvrige Edda-aviser har vært gjennom en beinhard nedbemanning som har hatt som følge at alle må jobbe mer og løpe fortere.

– Jeg mener at her har samtlige ansatte stått på og ytt ekstra. Alle har fått en travlere hverdag. Da er det veldig lite lurt å plukke ut en liten gruppe ansatte og gi dem ekstra bonus, selvom man kaller det noe annet.

Powered by Labrador CMS