Mediefolk:

Sjakksendingene på VGTV blir denne gang ledet av Regine Leenborg Anthonessen. Foto: Trond Solberg/VG

Regine Leenborg Anthonessen blir programleder for sjakk-VM på VGTV

Sjakkdebuterer i ettermiddag.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VGTV stiller med noen av landets beste sjakkeksperter når VM begynner fredag ettermiddag. De skal holdes i ørene av programlederdebutanten Regine Leenborg Anthonessen (23).

Anthonessen tar over stafettpinnen fra Mads A. Andersen, som ledet sjakksendingene de tre foregående mesterskapene. Han sluttet i VG tidligere i år for å bli direktør for videoinnhold i Aler.

– Jeg gleder meg skikkelig til å få lede VGTVs sjakksendinger. Det er ikke lett å overta etter dyktige Mads Andersen, men med et så sjakkkyndig panel i studio skal det nok gå bra, sier Anthonessen.

Klare for sjakk: Fra venstre Regine Leenborg Anthonessen, Simen Agdestein, Hans Olav Lahlum og Jon Ludvig Hammer. Foto: Annemor Larsen/VG

Sportssjef i VG, Øyvind Brenne, har stor tro på den nye programlederen.

– Regine er en svært naturlig ledertype. Hun er sterk journalistisk, TV-faglig, har bred sportsfaglig kompetanse, og evner i tillegg å formidle budskap på en strålende måte Jeg er 100 prosent sikker på at hun kommer til å levere sendinger du må få med deg om du er interessert i hvordan det går med Magnus Carlsen. For å bruke sportssjargongen: Hun er en sikker vinner som programleder.

Regine Leenborg Anthonessen har vært videojournalist i VG Sporten siden 1. januar 2017. Før det jobbet hun i TV 2. Anthonessen er journalisturdannet fra Oslomet.

Powered by Labrador CMS