VG Nett ikke rammet av tyrkisk angrep

I motsetning til Dagbladet.no var ikke pågang fra tyrkiske ip-adresser årsaken til at VG Nett kollapset onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i DB Medialab sto nærmest på hodet da de onsdag kveld ble angrepet fra ip-adresser i Tyrkia. Nesten 20 forskjellige slike adresser lastet opp sidene til nettstedet 5000 ganger hver i løpet av kort tid.

Nesten halvannen time etter at Dagbladets nettsider kollapset, falt også VG Nett sammen. Først trodde de fleste at VG Nett ble utsatt for samme angrepet som Dagbladet, også VG Multimedias egen driftssjef sa til Dagsnytt sendt onsdag kveld at det var trolig nettopp dette som skjedde med VG Nett. Men den gang ei.

Bør ikke spekulere

– Nei, det var ikke det som skjedde. Det var et problem som dessverre skjer en gang i mellom, og det var uheldig at det skjedde da det gjorde, for det ble koblet opp mot Dagbladets hackerangrep. Det er klart det var naturlig å tenke i samme baner da også VG fikk problemer. Det viser viktigheten i at det ikke er noe poeng i å spekulere i hva årsaken er før løsningen foreligger, sier produkt- og utviklingsdirektør Morten Jacobsen i VG Multimedia.

Ikke 100 prosent oppetid

Han forklarer at slike feil dessverre skjer en sjelden gang, og at VG Nett ikke kan garantere at nettstedet har 100 prosent oppetid selv om det er dette vi tilstreber.

Det er så langt litt for tidlig å si noe om konsekvensene gårsdagens nedetid hadde for trafikken.

Powered by Labrador CMS