John McCain. Foto: Gage Skidmore, flickr
John McCain. Foto: Gage Skidmore, flickr

John McCain forsvarer den frie pressen etter Trump-angrep

– Det er slik diktatorer starter, sier han.

Publisert   Sist oppdatert

I et intervju med NBC News understreker den republikanske politikeren John McCain at uten en uavhengig presse, frykter han at «mange av våre individuelle friheter med tiden vil gå tapt».

Intervjuet er gitt under helgens sikkerhetskonferanse i München, der McCain deltar. Den amerikanske politikeren framholder at han ikke refererer til Trump som en diktator, men han sier samtidig at angrep på journalister som stiller spørsmål ved dem som sitter med makten, vanligvis er et kjennetegn på eneveldige regjeringer.

– Når du ser på historien, er det å stenge pressen det første diktatorer gjør. Jeg sier ikke at president Trump forsøker å bli en diktator. Jeg sier bare at vi må lære av historien, sier McCain.

Intervjuet ble publisert etter at Trump kalte enkelte medier, som NBC News og CNN, for «det amerikanske folkets fiende» i en Twitter-melding fredag.

Også Shepard Smith i Fox News slår tilbake mot Trump, som han mener går for langt i sine krasse utfall mot mediene.

– Det er fullstendig galt. Han fortsetter å kaste fram morsomme fraser som ikke er sanne i det hele tatt, og han forsøker å unnvike spørsmålet om Russland, som om vi er dumme som stiller det, sier han i sitt eget direktesendte program Shepard Smith Reporting.

CNNs reporter var blant dem som på den siste pressekonferansen presset Trump på hvilke forbindelser medarbeiderne hans har hatt til Russland, noe presidenten ikke var nådig over.

Kort tid etter anklaget Trump på nytt CNN for å spre «falske nyheter», noe Smith mener han har liten grunn til.

– Vi har rett til å få vite. Du kaller det falske nyheter og kjefter på oss som om vi var barn fordi vi stiller spørsmål på det amerikanske folks vegne, tordnet Smith i fredagens program.

Fox News-programlederens utfall blir ikke godt mottatt blant Trump-tilhengerne, og flere av dem har alt oppfordret til boikott av Smiths program.