Utestengt Max Hermansen anmelder Facebook 

 
Pegida-talsmannen mener nettgiganten bryter Grunnlovens paragraf 100 om ytringsfrihet fordi han er utestengt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nå anmelder han selskapet. Det skjer etter at Facebook ifølge Hermansen 27. november blokkerte ham i 30 dager, noe som gjør at han ikke kan legge ut kommentarer, lenker og liknende.
 
– Jeg krever at Facebook Norge blir straffet for krenkelse av min ytringsfrihet, og at de blir pålagt å gjøre om sine egne retningslinjer for blokkering til å være innenfor Grunnlovens §100 om ytringsfrihet, skriver Max Hermansen i anmeldelsen.
 
Hermansens Facebook-kommentar som førte til advarsel og utestengelse lød slik:

«Svært bra!
(Kunne skrevet 230.000 muslimer i stedet for 650.000 innvandrere. For det er muslimene som er PROBLEMET!)»

Selv mener den omstridte Pegida-talsmannen og islamkritikeren at utsagnet verken er rasistisk, et personangrep eller på annen måte strider mot norsk lov. Anmeldelsen ble levert ved Majorstua politistasjon i Oslo tirsdag ettermiddag.

Inngår avtale

Hos Facebook ønsker man ikke å kommentere blokkeringen av Hermansen.

– Det er viktig for oss at folk kan samtale om alle ting, utveksle ideer, vekke debatt og få oppmerksomhet om saker de er opptatt av. Jeg kan ikke komme på et eneste tema som det ikke skulle være mulig å diskutere, men spørsmålet er hvordan det gjøres, sier Facebooks nordiske kommunikasjonssjef Peter Münster til Nettavisen.

Han sier det går en grense mellom hva som er debatt og hva som er angrep, og minner om at alle som skaffer seg en Facebook-konto samtidig signerer på en avtale.

Mandag ble det kjent at Max Hermansen ikke får komme tilbake som lærer i år. Permisjonen hans ved Kuben videregående skole i Oslo, der han underviser i samfunnsfag og historie, er utvidet til nyttår. Han skulle egentlig ha gjenopptatt arbeidet ved skolestart, men har fått utvidet permisjonstiden flere ganger. (©NTB)
 
Powered by Labrador CMS