Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted. Foto: Bjørn Åge Mossin

Schibsted varsler om lavere verdi på norske mediehus

Lite resultatvarsel fra mediekonsernet i forkant av regnskapspresentasjonen av 4. kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er i en børsmelding onsdag at Schibsted varsler at immaterielle verdier av abonnementshusene i Norge vil skrives ned med 465 millioner kroner i 4. kvartal 2015. Ifølge meldingen er det en testing for nedskrivinger ved årsslutt som resulterte i bokføringen.

Grepet vil inkluderes i det driftsresultatet for 4. kvartal som legges fram 19. februar, men ikke påvirke brutto driftsresultat. Mediekonsernet understreker at nedskrivningen ikke er knyttet til nettrubrikkvirksomheten.

Negative utvikling for papiraviser

«Verdsettelsen av konsernets immaterielle eiendeler gjøres på basis av verdien av forventede fremtidige kontantstrømmer. Bakgrunnen for nedskrivningene er den negative utviklingen de seneste årene for papiraviser, og at den negative trenden for Schibsteds norske abonnementsbaserte aviser har fortsatt i 2015. Inntektene fra digitale produkter har økt, men dette er ikke tilstrekkelig for å oppveie nedgangen i inntekter fra trykte produkter. Etter nedskrivningen er bokført verdi av Schibsteds abonnementsbaserte aviser i Norge rundt NOK 1 mrd., hvorav NOK 200 mill. er knyttet til goodwill. Mesteparten av verdiene kom inn i Schibsteds balanse i forbindelse med konsolideringen av markedet for abonnementsaviser, som ble fullført i 2009,» begrunner Schibsted i børsmeldingen.

Schibsted skriver at for konsernet samlet oppveies den negative effekten i mediehusene av 858 millioner kroner i gevinst ved en revidert måling av tidligere eierinteresser i datterselskapet Shpock og av gevinst ved salg av eiendeler i forbindelse med avtale med Naspers, Telenor og Singapore Press Holdings, som bokført i 1. kvartal 2015.

Onsdag har for øvrig ansatte i Bergens Tidende frist for å søke sluttpakker. Fredag har journalistene i VG det samme.

Powered by Labrador CMS