Imam som hyller drapsmann var kulturminister Widveys vert

Tidligere kulturminister Thorhild Widvey med imam Nehmat Ali Shah i Norges største moske, Central Jamaat under redektørenes "pilegrimsvandring" høsten 2015. Foto: Helge Øgrim

Imam som hyller drapsmann var kulturminister Widveys vert

Imamen deltok i støttemarkering for guvernørens drapsmann i Rawalpindi imorges.

I oktober inviterte kulturdepartementet redaktører til en pilegrimsvandring i dialogens tegn. Byvandringen startet i Det mosaiske trossamfunn og gikk via Trefoldighetskirken til den store moskeen Central Jamaat på Grønland i Oslo.

Dervar imam Nehmat Ali Shah vertskap for kulturministeren og redaktørene. Tidlig i mars holdi imam Shah appell under en demonstrasjon utenfor Pakistans ambassade. I går deltok han i en ny støttemarkering, denne gang i Pakistan.

Demonstrasjonen uttrykte støtte til livvakten Mumtaz Qadri som fikk dødsstraff for drapet på den liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer. Dødsdommen er fullbyrdet.

Guvernør Taseers sønn skrev en sterk kommentar i New York Times om de 100.000 som demonstrerte da Qadri ble henrettet.

Den norske samfunnsdebattanten Waqas Sarwar forteller på Facebook at rundt 15.000 mennesker deltok i markeringen i Rawalpindi “for å minnes terroristen”. Han oppfordrer til demokrati i moskeene og antyder at Shah godt kan bli i Pakistan. Sarwar mener imamen er forhatt i brede muslimske kretser i Oslo.

Les mer om “pilegrimsvandringen” her.

 

 

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
Snarest
Søknadsfrist
25.08.2017
Søknadsfrist
25.08.2017

Les også

MEDIEDEBATT: Norge eksploderer i et pinlig sinne fordi en av idrettsheltene straffes som alle andre. Johaug er ikke et offer, hun er tatt i doping.

MEDIEDEBATT: – Vi må være ærlige. Klagestormen mot NRK handler i virkeligheten om å skape en front mot islam. Det bør mane til ettertanke for politikere som stadig kommer med dulgte advarsler om «press mot norske verdier».

Journalistlaget vil spare mer penger på ledelsens valg, men de ansatte påpeker at lokalene er for små.