Troy Gulbrandsen har vært i TV 2 siden 1998. Foto: Sandra Noer

Troy Gulbrandsen slutter i TV 2

Forteller om frykt blant ansatte for høstens kuttrunde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist Troy Gulbrandsen har søkt og fått innvilget sluttpakke i TV 2. Dermed føyer han seg inn på listen (se nedenfor) over medarbeidere som forlater mediehuset i den pågående sluttpakkerunden.

– Jeg har vært heldig å få oppleve det som gjerne blir omtalt som «gullårene» i TV 2, og har fått lov til å jobbe i nesten alle avdelinger fra nyheter, magasiner, dokumentarserier, nett og sport. Men det er nye tider for TV 2 og jeg føler ikke lenger at dette er stedet å utvikle meg videre. Jeg forlater TV 2 full av gode minner, sier Gulbrandsen til Journalisten.

I vår ble det kjent at TV-kanalen må kutte 350 millioner kroner. De ansatte har fått frist til 31. august med å søke sluttpakke. Denne uken ble det kjent at TV 2 skyver på datoen for å presentere kuttplanene og ny organisasjon fremover til 29. september.

Frykt på huset

Gulbrandsen sier at han har snudd 180 grader om det å jobbe i TV-kanalen, blant annet av frykt for det som kan komme i høst.

– I likhet med mange andre fryktet jeg det. Da jeg først begynte å tenke på å slutte var det et frø som var sådd og som begynte å spire.

Nå ser Gulbrandsen for seg å jobbe for næringslivet og bidra i filmproduksjoner. Banke på dører hos produksjonsselskaper eller andre TV-kanaler vil han ikke.

Reporteren kom til TV 2 fra TVNorge i 1998 og har i TV 2 jobbet innenfor både nyheter og underholdning med programmer som Lørdagsmagasinet, Vårt lille land og nå sist med program på nett.

På spørsmål om hva han tenker om å slutte, sier han TV 2 har endret seg.

– Jeg tror det blir tøffe tak utover høsten. Jeg merker selv mange som tenker tanken på å ta sluttpakke, men som ikke tør på grunn av gjeld og barn. Jeg merker det er mye frykt på huset nå, og det har vært sånn en stund nå.

Han mener blant TV 2s utfordringer er å innse at mediehuset ikke lenger handler om lineært TV, men og plattformer som tv2.no og nettspilleren Sumo.

– Sumo tenker jeg blir veldig viktig fremover.

Disse slutter

Gulbrandsens navn føyer seg inn i rekken av navn som har gjort det kjent at de vil slutte i kanalen. Så langt vet vi at disse slutter eller har sluttet:

• Troy Gulbrandsen gir seg etter 18 år i kanalen

• Prosjektleder Ingvild Fantoft Grutle skriver på Facebook at hun tar sluttpakke

• Signe Tynning tar sluttpakke etter 23 år i kanalen

• Jan Ove Ekeberg slutter for å bli forfatter på heltid

• Mah-Rukh Ali slutter og går til jobben som distriktsredaktør i NRK Buskerud

• Nils Gunnar Lie slutter i en alder av 65 år

• Jan Øivind Helgesen tar sluttpakke i en alder av 66 år

• Erling Finsrud slutter i TV 2 etter 24 år i kanalen og går til Discovery

• Fotballprofilene Mini, Freddy Dos Santos, Aleksander Schau, Thomas Aune og Ole Martin Årst har ikke fått forlenget sine fotballkontrakter

Gir ikke ut tall

Verken redaksjonsklubben Klubb2 eller TV 2 selv vil oppgi navn på hvem som har fått innvilget sluttpakke utover de som selv har gått ut med slike meldinger.

– Enigheten skjer med hver enkelt, og de får selv bestemme hvordan de ønsker denne informasjonen ut, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Journalisten.

Sarah Willand. Foto: TV 2

Hun vil heller ikke tallfeste hvor mange som har fått innvilget sluttpakke så langt.

– Det er mest ryddig at jeg kommenterer det etter fristen.

Det har vært misnøye med sluttpakkene i TV 2, som ifølge Kampanje varierer fra minimum fire måneder til maksimum 12 måneder avhengig av ansiennitet og alder. Willand vil ikke kommentere størrelsen overfor Journalisten.

– Jeg vil si at pakkene ligger på en god bransjestandard. Noen andre er høyere, noen andre er lavere.

Det er nestleder Geir Økland i Klubb2 uenig i. Han karakteriserer pakkene som «dårlige».

– Etter hva vi kjenner til, hadde VG et bedre tilbud i deres siste sluttpakkerunde, sier Økland.

På gjerdet

TV 2-direktør Willand sier at mediebedriften ikke har noe konkret mål om hvor mange sluttpakker de må oppnå innen fristen 31. august.

– Dette er et frivillig tilbud til alle for å se om vi kommer i mål. Vi håper at de som nå sitter på gjerdet og lurer vil velge å benytte seg av tilbudet.

– Betyr det at det blir oppsigelser hvis dere ikke når interne mål innen fristen?

– Vi jobber med tiltakene nå. Vi har sagt at vi skal jobbe for å hente ut kostnader samtidig som vi må jobbe inn nye inntekter. Det frivillige tilbudet som er ute nå er ett av flere tiltak for å hente ut kostnader.

De ansatte «på gjerdet» må altså søke sluttpakke før den nye organisasjonen presenteres. Geir Økland i Klubb2 mener det svekker grunnlaget de ansatte har til å søke pakke på.

– Det er ikke enkelt å søke sluttpakke på reelt faktagrunnlag sett opp mot hva TV 2 skal være i 2017 eller 2020. Det er og en fare for at folk lar være å søke av samme hensyn. Det er en naturlig konklusjon å trekke at mangel på informasjon gjør det vanskelig, sier Økland til Journalisten.

– Hvordan ser dere på det å unngå oppsigelser?

– Hvis det ikke er flere som har tatt sluttpakke enn det som er kjent ser det mørkt ut.

Powered by Labrador CMS