Grethe Gynnild-Johnsen vant pris under Medienettverkets høstkonferanse - Tora Bakke Håndlykken er årets medieledertalent. Foto: Henrikke Havaas

Grethe Gynnild-Johnsen er årets kvinnelige medieleder

NRK-direktøren stakk av med hovedprisen, mens VGs Tora Bakke Håndlykken ble kåret til Årets medieledertalent. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets kvinnelige medieleder beskrives som en modig leder som ofte må forsvare bedriftens beslutninger og satsingsområder både internt og overfor lokalbefolkning og politikere, og hun står støtt i disse situasjonene. Grethe Gynnild-Johnsen er engasjert i menneskene hun møter.

Det er andre år på rad at prisen går til NRK. I fjor var det Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK, som stakk av med prisen. Utdelingen skjedde på Medienettverkets høstkonferanse på Felix på Aker Brygge torsdag ettermiddag.

Gynnild-Johnsen har tidligere vært reporter i Her og nå, Dagsnytt, korrespondent i København og har gått alle gradene i NRK. Siden 2008 har hun vært direktør for NRKs distriktskontorer og har ansvaret for all programproduksjon utenfor Marienlyst.

Juryens begrunnelse 

I juryens begrunnelse heter det at «Årets kvinnelige medieleder har effektivisert og tydeliggjort bedriftens strategier i flere omganger, og senest siste år gjennomført en større reorganisering av hele sitt ansvarsområde. I sitt arbeid med å utvikle organisasjonen er hun opptatt av mangfold og av å satse på nye talenter. Hun har løftet frem kvinnelige ledere, også kvinner med flerkulturell bakgrunn. 

Hun blir omtalt som en ekstremt dyktig leder som balanserer det strategiske med det operative på en forbilledlig måte. Hun er genuint opptatt av produktene, og kvaliteten på innholdet. Hun har en av mediebransjens mest krevende jobber, med over 900 ansatte spredt over hele landet».

Prisvinner Grethe Gynnild-Johnsen. Foto: Henrikke Havaas

Medieledertalent av de sjeldne

Tora Bakke Håndlykken vant prisen for Årets medieledertalent. Hun er nestleder under nyhetsredaktør Gard Steiro i VG, og har ansvaret for den løpende nyhetsjournalistikken på alle plattformer, med totalansvar for 43 årsverk i VGs nyhetsredaksjon.

Hun betegnes som et ledertalent av de sjeldne. Håndlykken har gjennomføringsevne og jobber målrettet med å utvikle bedriftens profil, beredskap og kompetanse. Juryen mener hun har satt tydelige mål for seg selv og medarbeiderne – og er opptatt av å løfte frem kvinner.

«Dyrker samhørighet»

«Håndlykken har lagt vekt på å bygge et lag og å dyrke samhørighet. Hun er en inkluderende, journalistisk dyktig og ambisiøs leder. Hun er åpen og søkende etter nye måter å fortelle historier på og har en sterk etisk bevissthet, med den høye standard som breaking news krever av et mediehus som publiserer de fleste av døgnets timer» heter det i begrunnelsen. 

Hun har vært en av avisens fremste journalister, vunnet Skup-diplom og markert seg både innen løpende nyheter og graving. Siden har hun steget raskt i gradene som sjef i redaksjonen.

Les også: Disse var nominerte til prisene

Disse var nominerte til priser. Tora Bakke Håndlykken, Cathrine Laksfoss, Karine Thyness, Grethe Gynnild-Johnsen og Kristin Monstad. Janne Sundelius Braathen var ikke til stede.  Foto: Henrikke Havaas

 

Powered by Labrador CMS