Gunnar Stavrum med dagens utgave av Nettavisen i papir. Foto: Privat

Nettavisen feirer 20 år som avis på nett med å lage avis på papir

Sjefredaktør Gunnar Stavrum tror de neste 20 årene vil bli som de 20 første; en utrolig berg- og dalbane.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rundt 10.000 personer bosatt i sentrale Oslo har fått Nettavisen rett hjem i postkassen tirsdag morgen. Det er to grunner til at sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen har valgt å gjøre dette.

• Som et stunt for å vise at det ikke er vanskelig å gi ut avis på papir

• For å treffe de leserne som fortsatt sverger til papir - en gruppe Nettavisen vanligvis ikke når

– Det er dyrt å gi ut på papir, så vi kan ikke sende den hjem til alle. Den ligger som PDF på nettsiden. Slik kan alle få den, men vi valgte billigste løsning, sier han. 

Avisen inneholder blant annet høydepunker fra historien, et nytt intervju med Erna Solberg og noen vanlige saker fra Nettavisen. Selv har mediehuset feiret med en jubileumsfest for alle som har vært innom Nettavisen de siste 20 årene. 

Stor betydning

Stavrum forklarer at Nettavisen kan være verdens eldste rene, allmenne nettavis. Han tror de har hatt stor betydning for mediebransjen.

– Redaksjonelt tenker jeg at Nettavisen har vært et alternativ for å skape debatt og finne nye stemmer. Per i dag har vi en million aktive blogger, sier han.

Flere gjestebloggere skriver i Nettavisen i dag, blant annet ansvarlig redaktør og administrerende direktør Torry Pedersen i VG. Han skriver at Nettavisen gjorde det åpenbart for VG at også de måtte satse på nett.

– Hvordan tror du de neste 20 årene blir for Nettavisen?

– Jeg tror det blir som de første 20 årene; en utrolig berg- og dalbane. Med digitale hungersnøder og behov for å ekspandere og trekke seg tilbake. Det er en endeløs omstilling, men det er alltid mulig å overleve i dette markedet. De som ikke forandrer seg, de dør. 

– I Aftenposten i dag er hele «Under Streken»-spalten viet Nettavisen, hva tenker du om det? 

– Det er så få under 60 år som leser Aftenposten uansett, at det bryr meg ikke, sier Stavrum med et smil.

Dagens «Under streken»-spalte i Aftenposten. 

 

Powered by Labrador CMS