Femlinjers tittel med norgesrekord i banning. Foto: Ole-Tommy Pedersen.

Satan for en jævla bra tittel

Og redaktøren var aldri i tvil om at den skulle trykkes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det var da pokker til tittel, redaktør Magne Henriksen!

– He-he. Det var den. Ordentlig saftig er den, og språket der etter. Den er sinna og har vekket oppmerksomhet, sier Henriksen til Journalisten.

Henriksen er redaktør i Avisa Østhavet som dekker Vardø og Kiberg med nesten-ukentlig papirutgave. På nett er de ikke kommet ennå, men det er ikke langt unna. Uansett har bildet av avistittelen over gått seiersgang på nett. 

Utspillet kommer fra skjarkskipper Vegard Bangsund som nå deltar i NRK-serien Skårungen. Og det er rettet mot fiskeriminister Per Sandberg og hans forslag om å avvikle torsketrålernes pliktsystem. Bangsund skriver på bloggen at Sandberg vil gi bort kysten til trålbaronene og legge kysten øde. 

Tilbake i avisa forteller Henriksen at han regnet med reaksjoner når de først publiserte en så saftig tittel.

– Kan den vekke debatten om fiskerinæringen samtidig som kvoter forsvinner og folk må ta opp lån for å holde det gående, er det bra. Det er mye byråkrati. Og selv om fiskerinæringen er Norges nest største eksportvare er det større debatt om jordbruket. 

Han mener Sandberg må tåle både tittelen og en debatt. 

– Dette er kraftig tittel for oss sør for Sinsenkrysset, vurderte du noen gang å droppe tittelen?

– Nei. Og dette tåler i hvert fall folk i vårt nedslagsfelt. Men det er et språk som kanskje tilhører en utdøende generasjon.

Powered by Labrador CMS