Dagbladet felt i PFU

Dagbladet felt i PFU

Brøt Vær Varsom-plakatens punkt om samtidig imøtegåelse, mener PFU.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener avisa brøt god presseskikk da den ikke ga samtidig imøtegåelse til arbeidsgiver, som var klageren, i en nyhetsreportasje om en renholder ved Oslo Børs.

Klager fikk imidlertid ikke medhold i at avisa gikk for langt i sine overskrifter.

Hells Angels tapte

Hells Angels på Hamar derimot nådde ikke fram med sin klage på en kommentarartikkel i Hamar Arbeiderblad. Under diskusjonen sa Kokkvold at samtidig imøtegåelse ikke kan gjelder for kommentarer. Han understreket likevel at det er på sin plass at de som utsettes for beskyldninger kommer til orde andre steder i avisa.

– Det at man ikke identifiserer med navn og bilde her gjør at Hamar Arbeiderblad går fri, sa Kokkvold før PFU-leder Hilde Haugsgjerd senere oppsummerte og konkluderte med at utvalget stod fast ved frifinnelse.

Twitter-navn

Heller ikke Aftenposten ble felt for brudd på god presseskikk for å bruke personnavnet på en melding de hentet fra Twitter. Klageren, som var personen som ble navngitt, presiserte at det var navngivningen han reagerte på, og ikke innholdet i meldingen.

Under diskusjonen tok flere av PFU-medlemmene til orde for at det er et skille mellom offentlige steder som Twitter og mer private steder som Facebook.

Journalist og utvalgsmedlem Martin Riber Sparre reiste spørsmål om det likevel var relevant å gjengi navnet.

– Når noen uttaler seg på Twitter eller Facebook er det ment for Twitter eller Facebook. Folk reagerer på at de plutselig dukker opp i et annet medium, sa Sparre.

– Jeg er for retten pressen skal ha til å bruke offentlige opplysninger, men det er mange ting som er offentlig uten at man bør bruke det i avis eller på nett, sa han, og viste til adresse, telefonnummer og inntekten til personer.

Annonser

Stikkord:

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
31.07.2017
Søknadsfrist
01.08.2017
Søknadsfrist
04.08.2017

Les også

I Mosulkrigen har journalister sluppet ekstremt tett på, mener NRKs Kristin Solberg.

Morgenrutinen:

Men de beste sakene finner Bergensavisens redaktør i samtale med fellow bergensere | bysborgere.

Driftsresultatet redusert med mer enn fjerdedel på ett år.