Betaler ut ekstraordinært utbytte

A-pressen drysser 575 millioner kroner over sine aksjonærer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Telenor og LO kan vente seg hver sin store sjekk fra A-pressen. Mediekonsernet deler ut 75 millioner kroner i ordinært utbytte. I tillegg betales det ut 500 millioner kroner i ekstraordinært utbytte som er knyttet til salget av TV 2 til Egmont til en verdi på 2,1 milliarder kroner.

Telenor og LO

Pengene fra TV 2-salget som ikke går til utbytte går til investeringer i Edda Media og andre forretningsområder i A-pressen, ifølge finansdirektør Glenn Veiby.

Telenor kan vente seg knapt 280 millioner kroner, mens LO får drøyt 220 millioner kroner. I tillegg får Institusjonen Fritt Ord knapt 20 millioner kroner, og ulike fagforbund tilknyttet LO kan dele på knapt 60 millioner kroner.

Kjøper Origo

Tidligere i dag ble det også kjent at A-pressen kjøper de resterende 40 prosentene av aksjene i nett-tjenesten Origo. Konsernet kjøper ut gründerbedriften Bengler.

– Fra vår side ser vi på dette som en naturlig videreutvikling i vårt engasjement for å utvikle A-pressens nettaviser som gode arenaer for debatt, oversikt over lokale hendelser og livsløpsstoff, sier direktør for produktutvikling Pål Nedregotten i A-pressen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS