Disse vil bli NRK-sjef

Fire kandidater til stillingen som distriktsredaktør i Østfold skiller seg ut.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ni personer ønsker å bli distriktsredaktør i NRK Østfold. Det skriver Fredriksstad Blad. Stillingen skal besettes etter at Ulf Morten Davidsen sluttet for å etablere NRKs distriktskontor i Finnmark.

Det står trolig mellom fire kandidater til jobben som distriktsredaktør.

Presseerfaring

Den kanskje sterkeste kandidaten er allerede nå konstituert i stillingen. Han heter Petter Grimnes og har vært ved kontoret siden 2001, de siste 16 månedene som administrasjonssjef. Han har bred erfaring fra journalistikken innenfor både radio og TV. Før han kom til NRK, var Grimnes innom Metropol-tv, TVFollo og Radio Hadeland.

En av tre utfordrere er Erling Brøndmo. Han har lang presseerfaring som journalist og redaktør - i all hovedsak fra Apressen. I 2009 ble han sjefredaktør i Glåmdalen, men sluttet allerede året etter. Årsaken var at familien bodde i Halden.

Kolleger konkurrerer

En annen er Steffen Fjærvik, som har vært i NRK de siste fem årene. Han har erfaring fra Institutt for Journalistikk og som ansvarlig redaktør i TV Østfold. Han er i dag vaktsjef i NRK. 

Og han konkurrerer med kollega Stein Roger Berg, som også jobber som vaktsjef i NRK Østfold. Ifølge Bergs Linkdin-profil har han erfaring fra VG, Smaalenenes Avis og Apostrof Media. 

Den eneste kvinnelige søkeren er Tone Christin Aas. Hun er avdelingsleder i Porsgrunn kommune, og har erfaring som mediekonsulent i Premedia. Hun har også tidligere jobbet i NRK Østfold, ifølge Fredriksstad Blad. 

Her er søkerne:

1. Andreas Andy Olaussen (29), KosinusTrondheim, Sarpsborg.

2. Dragan Panic (48), Beograd, Serbia.

3. Tor Kristian Gulbrandsen (51), Seksjonssjef, Saltnes.

4. Tone Christin Aas (48), avdelingssjef, Kråkerøy.

5. Stein Roger Berg (43), vaktsjef, Kråkerøy.

6. Erling Brøndmo, (51) redaktør, markedsdirektør, journalist, Halden.

7. Steffen Fjærvik (41), vaktsjef, Moss.

8. Petter Grimnes (40), konstituert distriktsredaktør, Fagerstrand.

9. Ukjent. Unntatt offentlighet. 

Powered by Labrador CMS