Aftenposten søker stringer til Asia

Firma
Aftenposten
Søknadsfrist
01.06.17

Før leste du Aftenposten. Nå ser, lytter, deler og spiller du Aftenposten også. Overalt. Dine leservaner endrer seg. Vi skal ikke bare følge etter, vi skal lede an. Derfor har vi som mål at Norges største papiravis skal bli Norges beste digitale nyhetsformidler.

Aftenposten er et av Norges største mediehus. Papirutgaven er landets største avis, og Aftenposten.no vokser raskt.

Aftenposten er en del av Schibsted Norge med en omfattende portefølje av produkter for papir, nett, tablet og mobil.

Aftenposten søker stringer til Asia

Vår korrespondent i Beijing avslutter sitt oppdrag 1. august 2017, og vi søker nå hans etterfølger. 

Vi jakter på en journalist med stor arbeidskapasitet og evne til å arbeide selvstendig. Vår nye medarbeider i Asia må ha bred kunnskap om regionen, og i stor grad være i stand til å forstå, analysere og formidle regionens økonomiske og politiske utvikling på en måte som gjør Aftenpostens lesere klokere. 

I tillegg ønsker vi en medarbeider som kan dokumentere evne til å formidle gjennom tilstedeværelse og nærhet i møte med mennesker. 

Gode språkkunnskaper er en forutsetning for jobben. Engelsk er en selvfølge, men vi vil også legge stor vekt på at søkerne behersker mandarin. 

Våre medarbeidere ute må kunne levere fortløpende i alle våre kanaler - digitalt, til papir og via sosiale medier. Vi søker en person som er nysgjerrig på de nye mulighetene digital nyhetsformidling skaper, og som ønsker å eksperimentere med nye fortellerteknikker. 

Aftenpostens utenriksredaksjon har som mål å sette dagsorden. En korrespondent skal derfor evne å finne egne saker og egne vinklinger på løpende nyhetssaker. Samtidig er korrespondentene hele husets medarbeidere og må regne med å dekke en rekke saksområder slik som kultur, sport, økonomi, samfunnsliv og politikk. 

Aftenposten ønsker å opprettholde vårt kontor i Beijing, Men stringerstillingen vil også føre med seg utstrakt reisevirksomhet i regionen, både planlagte reiser og reiser som skjer på kort varsel ved større hendelser. 

Spørsmål om stillingen kan rettes til utenrikssjef Hanne Lier, 90194096.

Søk på stillingen her

Søknadsfrist: 01. juni 2017

ANDRE LEDIGE STILLINGER:

Les også

Pressen frykter etterfølgeren ikke blir god nok og vil føre til mindre innsyn.

For bilder på søkemotoren Bing betaler Microsoft fra 195 kroner og oppover. Les hva seks skandinaviske fotografer fikk da Microsoft kjøpte bildene deres.