NRK vil fjerne «Standpunkt»

Som et ledd i sparetiltakene i nyhetsavdelingen på Marienlyst forsvinner debattprogrammet «Standpunkt» fra nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare radionyhetene som rammes av sparing. NYDI-ledelsen har ennå ikke lagt fram sparetiltakene som kommer på fjernsynssiden, men klubbleder i Dagsrevyen, Lars Sigurd Sunnanå, bekrefter at de har fått entydige signaler om at «Standpunkt» blir borte fra nyttår.

– Det er ikke kommet noe offisielt ennå, men vi har fått klare signaler om at programmet kuttes, sier Sunnanå.

Forstår ikke

Han mener det er sterkt beklagelig.

– NRK som allmennkringkaster har et ansvar og en forpliktelse som ikke rimer med å kutte vekk Norges mest sette debattprogram. «Standpunkt» er det viktigste forumet for samfunnsdebatt i Norge. Da er det vanskelig å forstå en slik vurdering, sier Sunnanå.

Programmet har normalt ca. 500.000 seere, mens RedaksjonEn har ca. 400.000.

Når det gjelder andre mulige sparetiltak sier Sunnanå at de frykter at Dagsrevyen vil svekkes.

– Men bemanningssituasjonen er nå strukket så langt at det ikke er flere å ta av. Vi er pålagt så mange arbeidsoppgaver at de rett og slett ikke kan løses med færre folk.

Kringkaster avgjør

Nyhetsdirektør Gro Holm bekrefter også at «Standpunkt» forsvinner fra nyttår, slik det ser ut nå. Og at programmet sannsynligvis blir erstattet med et nytt magasin på NRK2.

Samtidig påpeker Holm at det er kringkaster, som bestiller programmer, som avgjør Standpunkts skjebne. Direktør i NRK Kringkasting, Annika Biørnstad, er foreløpig ikke tilgjengelig for kommentar.

Powered by Labrador CMS