Elleve vil kommunisere for journalistene

Elleve personer har søkt den nye stillingen som kommunikasjonsansvarlig i Norsk Journalistlag. Men hvem de er vil ikke generalsekretær Jahn-Arne Olsen ut med.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I august søkte NJ etter kommunikasjonsansvarlig. Det er en nyopprettet stilling som ifølge annonsen skal ivareta et profesjonelt og systematisk kommunikasjonsarbeid i organisasjonen. Inntil nå har ansvarlig for informasjonsarbeidet i NJ hatt det som en av mange oppgaver.

– Den nye stillingen er en erkjennelse av at vi trenger en person som kan jobbe på heltid. Ellers får man ikke gjort dette skikkelig, sier Olsen.

Fire igjen

Han opplyser at elleve personer søkte stillingen, og at man nå etter intervjurunder står igjen med fire navn. Men han vil ikke gi fra seg søkerlista.

– Nei, selvfølgelig kan du ikke få den. Det ble ikke lagt inn som premiss overfor søkerne, og nå er vi langt inni prosessen

– NJ er jo ellers for offentlighet og innsyn i slikt?

– Det er riktig, men vi kan ikke gi ut lista uten å ha snakket med den enkelte. Dessuten er ikke dette en topplederstilling, sier Olsen.

Bred kommunikasjon

Men han beskriver iallfall stillingen som «mer enn en tradisjonell informasjonskonsulent».

– Informasjonsarbeid er selvsagt en viktig del, og hovedmålgruppa blir medlemmene og de tillitsvalgte. Men vedkommende skal drive med kommunikasjon i mer bred forstand, sier Olsen.

Kommunikasjonsansvarlig får blant annet ansvar for NJs hjemmesider, brosjyrer og andre kanaler. Dessuten skal hun eller han være kontaktperson for medier og ta initiativ til utspill i nyhetsbildet.

– Skal personen være pressetalsmann?

– Nei, overhodet ikke. Det ligger uansett til den valgte ledelse, som de siste åra har klart å markere NJs linje og standpunkter tydeligere ute i samfunnet. Men rådgiving om saker i nyhetsbildet blir en del av kommunikasjonsarbeidet, sier Olsen.

Hodejegere hjelper til

NJ har gjort grovsorteringen sjøl, men har nå alliert seg med hodejegere.

– Vi har gode søkere, men velger profesjonell bistand for å finne den rette. Derfor er de med i sluttspurten. Men det er vi som foretar det endelige valget. Det er Arbeidsutvalget i NJ som til slutt ansetter, sier Olsen.

Faglig sekretær i NJ, Hilde Tretterud og journalist Bjørn Åge Mossin i Journalisten, er blant søkerne. Det er lagt opp til å ansette i midten av november.

Powered by Labrador CMS