Bjørn Larsen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Departementsråd Bjørn Larsen er død 85 år gammel. Med ham er en av pressens beste samarbeidspartnere i embetsverket gjennom en lang årrekke gått bort.

Bjørn Larsen var i 20 år øverste embetsmann i det departement som hadde ansvar for pressestøtten. I 15 av disse årene, fra 1976 til han ble pensjonist, var han formann i kontaktutvalget mellom dagspressen og staten. Dette utvalget har gitt representanter for presseorganisasjonene mulighet for, både formelt og mer uformelt, å legge fram synspunkter på aktuelle problemer for avisene.

Bjørn Larsen var ikke alltid enig med oss som representerte pressen, men han var alltid lydhør og mottakelig for saklige argumenter. Det var ingen tvil om at han i mange tilfeller var en god talsmann for avisene overfor den politiske ledelse. Den spesielle kontakten med dagspressen hindret ham imidlertid ikke i å ha et godt samarbeidsforhold også til fagpresse og ukepresse.

Bjørn Larsen trivdes i selskap med pressefolk og deltok gjerne på organisasjonenes landsmøter. Som pensjonist ble han invitert inn som medlem av seniorklubben i Oslo og han var en aktiv møtedeltaker så lenge helsen holdt. Vi er mange presseveteraner som med glede og vemod tenker tilbake på samarbeidet og samværet med Bjørn Larsen.

Powered by Labrador CMS