– Ville sparket journalist som skrev meningsblogg

Sjefen for gratisimperiet ville neppe tålt Folgerøs offentlige engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Metro-sjef Per Mikael Jensen mener det er så viktig å opprettholde Metro-merkets profil som politisk nøytral at han ville sparket en journalist som blogget om sterke meninger privat. Metro er verdens største utgiver av gratisaviser.

Den norske debatten om hvorvidt journalister kan og bør tilkjennegi sine meninger, har en parallell i diskusjonen rundt CNN-produsenten Chez Pazienza.

Ble sparket for blogg

Pazienza ble sparket da arbeidsgiveren oppdaget at han skrev en blogg om populærkultur, politikk, media og fortiden sin under sitt eget navn. CNN sparket ham med henvisning til en formulering i TV-selskapets personalbok som sier at all skriving CNN-ansatte gjør for andre medier først må godkjennes høyere oppe i CNN-systemet. Pazienza skrev om episoden i Huffington Post og på bloggen sin.

– Det er så mange synspunkter her i verden at det blir mindre rom for nyheter. Jeg synes ikke Metro International skal følge etter den trenden, vi er nettopp en avis som ikke har politiske synspunkter. Jeg ville sparket en høyt profilert journalist som skrev en blogg med sterke meninger, vedkommende ville blitt nødt til å velge mellom avisen og bloggen, sier sjefen for gratisavisimperiet som utgir gratisaviser i 21 forskjellige land.

Bør diskuteres mer

NTB-sjef Pål Bjerketvedt mener det er viktig for journalistikkens troverdighet at journalister er nøytrale og objektive og sier til Journalisten at vi bør se nærmere på slike forhold:

– Bloggere sier og mener ting på sine private blogger. Journalister som blogger er absolutt noe vi burde diskutert mer. Det er definitivt paralleller som berører dette med troverdighet og nøytralitet, sier han.

Powered by Labrador CMS