Gunnar Stavrum. Foto: Birgit Dannenberg

Nye kutt i Nettavisen

De ansatte må trolig belage seg på ny runde med sluttpakker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kuttene som ble gjennomført i Mediehuset Nettavisen på forsommeren var ikke nok etter at finanskrisen slo til.

Under et styremøte tirsdag ble den økonomiske situasjonen i mediehuset som blant annet omfatter Side2, Nettavisen og Biip.no behandlet.

Nytt spareprogram

Der ble et nytt spareprogram presentert for styret. Ifølge Kampanje skal dette omfatte en kostnadsreduksjon på 18 millioner kroner.

– Vi har en klar målsetting om å gjennomføre prosjektet samtidig som vi befester og helst forbedrer mediehusets s redaksjonelle profil og posisjon. Det skal vi gjøre med å rendyrke og satse utelukkende på Nettavisens kjerneområder som er nyheter, sport, økonomi og Side2, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i en pressemelding.

Sluttpakker

Trolig vil kostnadskuttene i Nettavisen innebære sluttpakker, men det er på det rene at det ikke foreligger noen klare planer om slike tiltak per i dag.

Etter det Journalisten kjenner til har redaksjonsklubben begynt å forberede seg til eventuelle forslag om sluttpakker. Det skal være sterk lyst til å protestere mot eventuelle sluttpakker som rammer redaksjonen. Redaksjonsklubbens medlemmer skal markere sin misnøye sterkt dersom nye kutt ikke tas i ledelse og i markedsavdelingen.

I slutten av oktober kunne Journalisten fortelle at Nettavisen hadde et underskudd opp mot 60 millioner kroner. Det til tross for at det tidligere i år ble gjennomført et spareprogram som kuttet utgiftene med 20 millioner kroner. Den gang da forsvant 22 av medarbeiderne i redaksjonen fra kolofonen.

Mediehuset har engasjert konsulentselskapet Rokade i prosjektet.

Det har ikke lyktes Journalisten å få Gunnar Stavrum eller redaksjonsklubben i tale.

Powered by Labrador CMS