Klubbleder Bård Bjerkholt sier det har vært overraskende stor respons på tilbudet om redusert arbeidstid og sluttpakker. Foto: Kathrine Geard

Mange vil bort fra DN

Flere enn ventet har søkt om sluttpakke eller redusert arbeidstid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt 66 medarbeidere i Dagens Næringsliv har søkt ledelsen om å få en løsning som går inn i spareplanene til avisen.

Etter det Journalisten kjenner til, skal 23 medarbeidere ha søkt om rene sluttpakker. Ytterligere sju skal ha søkt om avtalefestet pensjon. I tillegg la ledelsen i avisen fram muligheten til å få studiepermisjon med delvis lønn i perioden, fire medarbeidere har søkt om dette.

32 har søkt

I fjor høst ble det også klart at redaksjonsklubben sa nei til lønnskutt og fikk da tilbud om redusert arbeidstid, slik at bedriften likevel kan spare penger. Ifølge klubbleder Bård Bjerkholt kan man få redusert arbeidstiden med inntil 90 prosent.

Etter det Journalisten får opplyst fra kilder i avisen, skal 32 personer ha søkt om dette tilbudet.

– Jeg kan ikke kommentere disse tallene, men det har vært overraskende stor respons, både på sluttpakker og på redusert arbeidstid, sier klubbleder.

Allmøte i dag

De ansatte i avisen fikk på et allmøte i dag beskjed om hvor mange som hadde søkt innen fristen ved midnatt.

Tidligere er det blitt sagt at DN skal kutte mellom 20 og 30 stillinger for å kutte kostnadene med 50 millioner kroner.

Noen får nei

De i alt 66 søknadene kommer fra alle avdelingene i huset, ikke bare redaksjonen. Bjerkholt vil ikke kommentere hvem som har søkt, eller deres alder.

Klubblederen forklarer at ledelsen nå har et luksusproblem som følge av den store søkermengden siden de har fått flere søkere enn de hadde regnet med. Han forteller at det trolig vil være noen som får nei på sin søknad i og med at avisen skal opprettholde kvaliteten.

– Hva vil nå skje videre?

– Det må vi jo se på. Det er ledelsen som skal legge den kabalen, men det er klart at responsen har vært så stor at omstillingspotten på 15 millioner kroner må nok økes dersom man skal si ja til disse søknadene.

Powered by Labrador CMS