Harald Stanghelle. Foto: Birgit Dannenberg

Stanghelle ny NR-leder

Aftenpostens politiske redaktør, Harald Stanghelle (53), er valgt til ny leder i Norsk Redaktørforening.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stanghelle etterfølger Agderpostens Stein Gauslaa, men til tross for at landsmøtet vedtok vedtektsendringer som innebærer en viss kjønnskvotering, framstår Redaktørforeningen fortsatt med en noe gubbete toppledelse. Sammen med Stanghelle utgjør nestleder Arne Blix (54) fra Adresseavisen, generalsekretær Nils E. Øy (63) og assisterende generalsekretær Arne Jensen (46) foreningens nye toppledelse.

Først ved valg av styrerepresentanter og vararepresentanter kommer NR-damene til syne.

Stanghelle er i dag politisk redaktør i Aftenposten, men fikk sin første redaktørjobb allerede som 19-åring i lokalavisa Vaksdalposten på hjemstedet. Fra 1995 til 2000 var han sjefredaktør i Dagbladet. Han jobbet i mange år som journalist i Dagsavisen, og er belønnet med flere journalistiske priser.

I sin tale til Redaktørforeningens landsmøte torsdag ga han uttrykk for sterk bekymring for den journalistiske kvaliteten i en mediebransje som er i dyp økonomisk krise.

Øvrige styremedlemmene er Ellen Arnstad (Henne), Reidun Kjelling Nybø (Avisa Nordland), Siri Zachariassen (Østlandets Blad), Hans-Tore Bjerkaas (NRK), Jens Olai Jenssen (Oppland Arbeiderblad), Trine Eilertsen (Bergens Tidende) og Espen Egil Hansen (VG Nett).

 

Powered by Labrador CMS