Hilde Haugsgjerd. Foto: Morten Uglum

Haugsgjerd fikk jobben

Går fra konstituert til fast stilling som Aftenpostens sjefredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten fortalte for to dager siden fikk Hilde Haugsgjerd jobben som sjefredaktør i Aftenposten.

Ifølge kilder Journalisten har vært i kontakt med skal flere faktorer ha spilt inn i løpet mot ansettelsen av Haugsgjerd. Blant annet skal styret i Aftenposten ha følt et behov for kontinuitet i ledelsen i avisen, særlig etter at direktør Kristin Skogen Lund leverte sin oppsigelse like etter Hans Erik Matre.

I tillegg skal ikke Einar Hålien, som av mange ble ansett som en sterk kandidat, ha lansert sitt eget kandidatur til jobben. Den tidligere BT-redaktøren skal ha gitt uttrykk for at han ikke ønsker å flytte fra Bergen.

Applaus

Haugsgjerd ble ansatt i Aftenposten i 2004, da som redaktør i Aften.

I etterkant av allmøtet i Aftenposten torsdag formiddag sier lederen av redaksjonsklubben, Gunnar Kagge, at han er godt fornøyd med valget av Haugsgjerd.

– Ansettelsen ble møtt med applaus på allmøtet, forteller han.

– Var Haugsgjerd redaksjonsklubbens førstevalg?

– Vi hadde ikke noe førstevalg. Klubben stilte krav om at vi måtte lete bredt etter den beste kandidaten, og vi hadde en representant i ansettelsesutvalget. Det var flere kandidater til jobben, og vi kan stå inne for at den beste ble valgt.

– Hva vil trekke fram som den nye sjefredaktørens fortrinn?

– Aftenposten har vært gjennom et veldig tøft år økonomisk, med store kutt. Vi har samarbeidet med Hilde om prosessen, som er gjennomført uten oppsigelser. Men de ansatte har ofret mye. Det er også viktig at Hilde skal lede et veldig kompetent og sterkt redaktørkollegium, som skal videreføre det teamarbeidet de har vist til nå, sier Kagge.

Powered by Labrador CMS