Utsolgt fotofestival

PK-leder Terje Bringedal kan glede seg over utsolgt festival. Foto: Kathrine Geard

Utsolgt fotofestival

Årets DOK10 trekker fullt Litteraturhus.

17. februar går den internasjonale fotofestivalen DOK10 av stabelen for fjerde år på rad. Arrangørene i Pressefotografenes Klubb (PK) har all grunn til å være fornøyde med billettsalget: To hundre deltakere har bladd opp åtte hundrelapper for hvert festivalpass, og rundt sytti håpefulle har satt seg på venteliste.

– Billettene er jo kraftig underpriset, det skjønner vi nå, sier PK-leder Terje Bringedal.

Festivalen har et budsjett på rundt en halv million kroner.

Internasjonale stjerner

Bringedal mener det er to årsaker til at billettsalget har gått lekende lett i år: Interessen for fotografi er økende, men enda viktigere er de internasjonale navnene festivalen kan skilte med.

– Det har aldri før vært et makent program på noen fotofestivaler i hele verden, sier Bringedal.

I tillegg til debatter rundt aktuelle temaer innen norsk pressefotografi, blir det foredrag med ni internasjonale stjernefotografer. En av disse er Callie Shell, som har fotografert Barack Obama gjennom tre år for Times Magazine. Det største trekkplasteret er Nan Goldin, som av Fotojournalisten omtales som en «legendarisk kunstner». Den amerikanske fotografen har blant annet skildret undergrunnsmiljø i New York og Tokyo.

Interessen for Goldin har ført til at PK har satt opp en ekstravisning med henne 21. januar. Også denne er ifølge Bringedal snart utsolgt.

Prisutdeling

På festivalens første dag vil prisen Årets bilde 2009 kåres. Totalt 26 fotografer (medberegnet to videofotografer) deltar i kampen om å ha tatt fjorårets beste bilde.

Annonser

Stikkord:

Ledige stillinger:

Les også

Flertallet i utvalget følte med klager, men VG fikk bare mindretallet mot seg. 

Men fikk påtale for argument om at feil og mangler skyldtes at redaksjonen hadde hatt dårlig tid.

Mathias Fischer skriver om politikk, selv om han ikke skulle det. PFU gir Bergens Tidende kritikk.