Dagbladfotograf Hans Arne Vedlog mottok prisen av PK-leder Terje Bringedal. Foto: Birgit Dannenberg

Overrasket vinner

– Et vanskelig bilde å ta, sier Årets bilde-vinner Hans Arne Vedlog.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Barack Obamas blikk og Michelle Obamas knær brakte Dagbladfotograf Hans Arne Vedlog til topps i Årets bilde.

– Vi skjønte ganske fort at det ville bli få fotomuligheter og måtte begynne å tenke alternativt. Vinnerbildet er tatt på vei fra prisutdelingen til Grand Hotel. Bilenes fart var det ikke noe å gjøre med, så det var begrenset med tid og et vanskelig teknisk bilde å ta, sier Vedlog til Journalisten.

Testet på følgebilene

Utfordringene var blant annet det tykke glasset presidentens bil var utstyrt med.

– Jeg har en viss rutine på slike bilder og fikk testet noen ganger på bilene som var foran i følget. Med en kraftig blits lot det seg løse.

Vedlog sier han ikke hadde ventet å nå helt til topps med dette bildet.

– Jeg synes det har blitt et veldig høyt nivå på denne konkurransen de siste årene og av de bildene jeg har sett i år har det vært veldig mye bra. Så ja, jeg var overrasket over å nå helt opp denne gangen.

Frøs øyeblikket

Juryleder Tore Berntsen sier det var et høyt nivå på årets bidrag, men at det ikke var vanskelig å kåre en vinner da juryen først hadde blitt enige om kategorivinnerne.

– Bildet viser noe av styrken stills-fotografene har. De kan fryse et øyeblikk og det er nettopp det vinneren her har lyktes veldig bra med. At en norsk fotograf tar et så spesielt og bra bilde av det som kanskje er verdens mest fotograferte navn, er det all mulig grunn til å være stolt av, sier Berntsen.

Han sier Vedlog har lyktes godt med komposisjonen.

– Det blir et triangel mellom Barack Obamas blikk, Michelles knær og det amerikanske statsvåpenet. Av alle bildene som tas av Obama er det en god sjanse for at dette er et av dem som blir husket, sier Berntsen.

Powered by Labrador CMS