Skup på web-tv

Vi overfører fra hovedsalen. Sendingen starter klokka 16.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Her er foreløpig kjøreplan for web-tv. Endringer kan forekomme.

Selve videoen kan du se her.

FREDAG 19. MARS

16:00 Åpning

SKUP-leder Håkon Haugsbøs åpningstale i Oseberg Kulturhus.

16:15 Gransking: Hva skjedde i Kongo?

Drapsdommene mot Tjostolv Moland og Joshua French var fjorårets desidert mest omtalte sak i norske medier. Hvordan dekket vi den betente saken, og hvorfor var det greit å kjøpe seg tilgang til kilder og intervjue fangene på cella? Medieovervåkningsbyrået Retriever legger frem en fersk rapport om mediedekningen av Kongo-saken. Den kommenteres av advokat Morten Furuholmen, NRKs Hallvard Sandberg, Fredrik Græsvik i TV 2, Nilas Johnsen i VG og Tore Bergsaker i Dagbladet.

Møteleder: Hanna Førland, NRK.

17:30 Martha Gellhorn – en monolog

Krig og konflikt: Martha Gellhorn var en av de mest betydningsfulle krigskorrespondenter i forrige århundre. Gjennom Agnete Haaland formidles Gellhorns tanker og ideer om journalistikken. Problemstillingene er like aktuelle i dag som da Gellhorn dekket den spanske borgerkrigen.

19:00 Samarbeid over grensene

Kjersti Knudssøn og Synnøve Bakke (NRK Brennpunkt) fikk SKUP-prisen for sine avsløringer om Vest Tank-ulykken. I ettertid allierte de seg med utenlandske journalister og avslørte rollen til oljegiganten Trafigura. Samarbeidet førte til at Trafigura betalte 300 millioner kroner i erstatning til ofre i Vest-Afrika. På SKUP forteller Knudssøn, Bakke og Guardians David Leigh hvordan journalister kan samarbeide på tvers av grensene.

21:30 LATE NIGHT SHOW

Anne Lindmo med en rekke gjester. Blant disse er Harald Eia og Jørgen Lorentzen.

LØRDAG 20. MARS

10:30 Toppmøte – Mediesjefene svarer

Mediekrisen: Flere hundre journalister har mistet jobben i Norge siden forrige SKUP-konferanse. Tilbake i redaksjonene skal stadig færre journalister gjøre stadig mer. Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas, VGs sjefredaktør Bernt Olufsen og TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther og Dagbladets nyhetsredaktør Morten Øverbye må svare for hvordan de skal ivareta den samfunnsviktige journalistikken.

Møteleder: Lars Nehru Sand, NRK

12:30 «Det nye Norge, Det nye vi»

Det nye Norge: Utenriksminister Jonas Gahr Støre prediker «det nye norske vi». Samtidig blir tonen mot etniske minoriteter krassere i mediene. Hvilken plikt har journalister til å bidra til forsoning og integrering? Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle møter skribent Iffit Qureshi, kommunikasjonssjef Ingeborg Grimsmo hos Likestillings- og diskrimineringsombudet og førstelektor Anne Hege Simonsen ved Høgskolen i Oslo til debatt om medienes innvandrerdekning.

Møteleder: Lars Nehru Sand, NRK

14:00 Den store kvalitetsundersøkelsen

Mediekrisen: Er det grunnlag for å hevde at nedbemanninger og mediekrise ikke går ut over grundigheten i journalistikken? SKUP presenterer de aller første funnene fra den store kvalitetsundersøkelsen som Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening har gjennomført blant sine medlemmer.

15:30 Den usynlige: Historien om en død mann

Den triste historien om Jan Erik Fosshaugs tomme begravelse i januar skapte en magisk stemning over landet. Journalist Bernt Jakob Oksnes i Dagbladet Magasinet ble nedlesset med epost og twittermeldinger om hvor fantastisk artikkelen hans var. Det skulle over 500 telefoner og et solid journalistisk håndverk til for å fortelle historien om mannen som levde og døde i ensomhet. Før middag kan du få gjenfortalt historien om «Den usynlige».

19:00 JUBILEUMSFEST - med prisutdeling

Det er klart for SKUPS 20-årsfest. Ta med finstasen og det gode humøret.

SØNDAG 21. MARS

10:00 Butikk av journalistikk

Mediekrisen: Professor Mark Lee Hunter reiser verden rundt og forteller hvordan det er mulig å gjøre god forretning av kritisk og undersøkende journalistikk. Søndag morgen står han på scenen i Oseberg og gir deg håpet tilbake.

Møteleder: Amund Trellevik, Dagsavisen.

11:30 Slik vant jeg/vi SKUP-diplom

Den/de som fikk tildelt en SKUP-diplom på jubileumsfesten, forteller historien og metodene bak prosjektet. Ved flere enn en diplom blir sakene presentert parallelt.

12:15 Slik vant jeg SKUP-prisen

SKUP-vinner(ne) forteller om metoden som førte dem til fjorårets beste gravesak.

Powered by Labrador CMS