Jørgen Lorentzen møtte Harald Eia til debatt hos Anne Lindmo på Skup forrige helg. Foto: Martin Huseby Jensen

NRK får legge ut hele Hjernevask-intervjuet

Jørgen Lorentzen vil ha ut råmaterialet fra intervjuene med Harald Eia så snart som mulig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at Jørgen Lorentzen klager Harald Eias NRK-program Hjernevask inn for Pressens Faglige Utvalg. I klagen viser Lorentzen til at han fikk garantier av Eia om å bli ytt rettferdighet, og ikke bli driti ut, skriver Dagbladet.

Under Skup-konferansen i Tønsberg i forrige uke tilbød Harald Eia å legge ut råmaterialet.

Se Late Night med de to her.

Ba om lov

Underholdningssjef Charlo Halvorsen sier til Journalisten at han ikke har hørt noe fra Lorentzen om det er greit at NRK legger ut råopptakene som er på til sammen fire timer.

– Vi har sagt at vi vil legge dette ut, men for å opptre anstendig har vi spurt ham om det er greit. Den opprinnelige avtalen med Lorentzen gikk ikke ut på at vi også skulle publisere råopptakene.

Les PFU-klagen her!

Halvorsen mener NRK ikke har noe å skjule, og derfor ønsker å gjøre opptakene tilgjengelige. Han legger til at han ikke er overrasket over at Lorentzen har klaget dem inn for PFU.

Tid

Men nå trenger ikke Halvorsen å vente lenge. Lorentzen sier til Journalisten at han ønsker å legge ut råmaterialet, og at det vil skje relativt raskt. Selv fikk han opptakene dagen før Skup, etter at han hadde mast på NRK om å få disse.

– Grunnen til at jeg har brukt tid på dette er fordi jeg må konferere med andre for å se om det er noe som kunne virke injurierende. Så det er forsiktighet som gjør at jeg har brukt tid.

Lorentzen forklarer at det tok ytterligere tid før hans overordnede ved Universitetet i Oslo fikk opptakene for gjennomsyn.

– Jeg fikk tilgang til det, og så sa jeg at UiO også måtte se på det. Det har tatt tid.

Samtale

Kjønnsforskeren opplever at råopptakene forsterker hans holdning til programmet, hvor han opplever å ha blitt manipulert. Selve intervjuet mener han var en hyggelig samtale mellom ham og Eia.

– Når du får se det, vil du se at det er en god og hyggelig samtale. Det er lett stemning. Harald tuller og fleiper litt, og jeg er med på det. Du vil også få et bedre innblikk i hva jeg mener om kjønn og hva jeg mener om biologi. Men som tidligere sagt, jeg er ingen biolog, og visste ikke at dette var programmets tema, derfor er jeg slett ikke presis i mine uttalelser.

Powered by Labrador CMS