17. mai i oktober

Det ble 17. mai om igjen for Silje Nilsen i Vesterålens Avis da Hålogaland Journalistlag hadde årsmøte i Tromsø forrige lørdag. Nilsen fikk fotopris og en sjekk på 5000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Bildet hun ble premiert for var fra årets 17. mai-feiring.

«Fotografen har på en fortreffelig måte fanget en 17. mai slik den ofte fortoner seg i Nord-Norge. Kontrastene er herlige. Høljregn og humør, bunad og vindjakke, ødelagt paraply og flott natur. Bildet er flott komponert, og vi hører musikkorpset i bakgrunnen», sier juryen i sin uttalelse.

Hederlig tv-program

Det ble gitt «Hederlig omtale» til Nina Kalvatn Opsahl i Fremover, men det ble ikke delt ut noen pressepris i år. Etter juryens mening var det ingen av de innleverte arbeidene som var gode nok, og juryen vil at denne prisen skal henge høyt. Juryen valgte likevel å tildele «Hederlig omtale» for et innslag Leif Rune Langstand har laget for TV Hålogaland.

Innslaget kan du se på http://www.ht.no/incoming/article31648.ece.

NRK Sámi Radio

I Finnmark Journalistlag var det utdeling av pressepriser forrige fredag. Kent Valio fra NRK Sámi Radio fikk årets journalistpris for programmer om overgrepssakene fra Kautokeino.

Frilanser Kenneth Hætta ble tildelt fotoprisen. Hætta er en fotograf som har dyrket svarthvitt-bildets kvaliteter med stor dyktighet. Han har spilt på former og flater, og brukt selektiv fokus bevisst i sin skildring av påskefestivalen i Kautokeino. I fargenes fravær kommer møtet mellom gammelt og nytt, tradisjonen og det moderne, tydelig fram, heter det i juryens begrunnelse.

Powered by Labrador CMS