– Viktig å gi prisen til Åmås

Sjefredaktøren i Nordlys mener at tildelingen av Den store journalistprisen til Aftenpostens debatt- og kronikkredaktør Knut Olav Åmås var et positivt håndslag til journalistikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen håper prisen fikk mediefolk til å reflektere over sitt eget forhold til de fundamentale deler av journalistikken.

Journalisten har bedt norske mediefolk vurdere de største begivenhetene i bransjen, både i 2007 og framover.

I sine svar er Amundsen opptatt av at mediene bevarer journalistikken, midt oppe i viraken rundt alle elementene på de nye plattformene:

– Hva er etter din mening det mest betydningsfulle som skjedde i norsk mediebransje i 2007?

– Om det er det mest betydningsfulle kan vel diskuteres, men jeg er veldig glad for at vi ga Den store journalistprisen til Knut Olav Åmås. Det var et håndslag til ordentlighet i journalistikken, til samfunnsoppdraget og til kunnskap. Med andre ord plattformen for at vi er til. Jeg håper mange redaktører og journalister tenkte igjennom sin egen rolle og egne prioriteringer i kjølvannet av prisen.

– Hva tror du blir viktigst i 2008?

– Aner ikke! Jeg håper vi makter å ha fokus på å utvikle oppsiktsvekkende nyhetsjournalistikk, solide analyser og skarpe kommentarer. Det er nok støy der ute som det er om nye plattformer, levende bilder, moro og fjas. Vi må ikke glemme journalistikken.

– Hvilke konkrete prioriteringer kommer til å stå høyt på agendaen for mediebedriften din, i form av økt satsing/nysatsing/omprioriteringer?

– Jeg håper vi får til å bli enda mer systematisk på kompetanse. Gjennom redaktør Vigdis Bendiktsen er vi blitt mye bedre de siste årene. Jeg er trygg på at dette er viktig å prioritere framover. Vi må lære, ikke hvile.

Powered by Labrador CMS