Maria Amelie. Foto: Jo Michael/Pax Forlag

Nå er hun journalist

Maria Amelie er på plass i Teknisk Ukeblad, men mediene får ikke være til stede.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens Maria Amelie i januar satt på Trandum og ventet på å bli kastet ut av landet, fikk hun tilbud om jobb i Teknisk Ukeblad (TU). Hun takket ja og besøkte redaksjonen så fort hun slapp ut av ventemottaket.

Når hun i dag begynner i jobben som journalist blir hun skjermet fra medienes oppmerksomhet. Ifølge klubbleder Joachim Seehusen har en rekke medier ønsket å dekke karrierestarten til forfatteren, men fått avslag.

Skjermes

– Flere medier ville filme hennes første tastetrykk og hennes første sak, men Maria ønsker ikke oppmerksomhet rundt dette. Hun vil ikke være noen realitydeltaker og vi står sammen med henne om det, sier Seehusen og legger til:

– Nå har hun hoppet over til den andre siden av bordet. Hun vil konsentrere seg om å sette seg inn i nye ting.

– Mange kvaliteter

Ansvarlig redaktør Tormod Haugstad mener Amelie vil bli en ressurs for fagbladet.

– Hun representerer noen kvaliteter som vi ikke har i redaksjonen i dag. Hun har skrevet en masteroppgave innen it og har meget gode kunnskaper om høyere utdanning. Hun skal derfor også jobbe mye med utdanning og karriere som vi ønsker å satse mer på framover, sier Haugstad.

– Hun har også menneskelig kvaliteter ved at hun har vært i en spesiell situasjon i mange år og lært å bli et selvstendig menneske med ståpåvilje.

Haugstad sier hun har blitt godt mottatt og at hun med sine 26 år passer godt inn i redaksjonen.

Støtte

Initiativet til å hente inn Amelie som journalist kom på et redaksjonsmøte i januar. Klubbleder Joachim Seehusen sier at de ansatte gleder seg til å få Amelie som kollega.

– Det er bred enighet om at hun styrker redaksjonen. Maria Amelie er ikke teknolog selv men har hatt mye kontakt med teknologer gjennom studiet på NTNU og har på den måten et bein i hver leir. Hun kan bli et nyttig bindeledd mellom feltene, sier Seehusen.

Ifølge Haugstad vil Madina Salamova, som hun egentlig heter, skrive under navnet Maria Amelie etter hennes eget ønske.

Maria Amelie hadde ikke anledning til å svare på Journalistens onsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS