IR-prisen til DN-journalister

Eskil Engdal (t.v.) og Aleksander Nordahl vant den tredje IR-prisen i historien. Foto: Birgit Dannenberg

IR-prisen til DN-journalister

TØNSBERG (Journalisten): Eskil Engdal og Aleksander Nordahl vant for reportasje om bloddiamanter.

Juryen begrunner tildelingen med at glimrende foto- og reportasjejournalistikk avslører et skadelige spill med diamanter i Zimbabwe.

- Underveis får leserne kunnskap om de politiske og økonomiske forholdene i landet som en gang var Afrikas rikeste, men som nå er ødelagt av president Robert Mugabes diktatur. Dette er journalistikk i verdensklasse, heter det videre.

Premien er et diplom og reisegavekort på 15.000 kroner. 

- Takk til redaksjonsledelsen i Dagens Næringsliv, som gir oss muligheten til å holde på med alle de umulige prosjektene vi gjør. Og takk til damene som holder ut med oss, sa Engdal.

Prisen ble delt under gallamiddagen på årets Skup-konferanse.

NRK-journalistene Marit Higraff, Harald Eraker og Lisbeth Fauske Løland ble også belønned med et diplom for saken om fiskeolje fra Peru.

Organisasjonen Internasjonal Reporter arbeider for å fremme kvalitet, bredde og bevissthet i norsk utenriksjournalistikk.

Annonser

Ledige stillinger:

Les også

Liten økning i antallet innsendte bidrag til fotokategoriene.

Årets bilde:

Hva gjør et bilde til Årets bilde? Journalisten ble med da årets jury diskuterte seg gjennom de nesten 3.000 innsendte bildene i konkurransen. 

Lokalradiolyttingen har i 2017 økt med 20 prosent. Samtidig har den totale radiolyttingen gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.