Leder Elin Floberghagen og nestleder Thomas Spence i Norsk Journalistlag er innvilget penger til å delta på Washingtonseminaret i november. Foto:Kathrine Geard

NJ-topper til Washington

Elin Floberghagen og Thomas Spence er innvilget til sammen 100.000 kroner.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Leder og nestleder i Norsk Journalistlag skal i høst blant annet følge innspurten av presidentvalgkampen på nært hold. De er innvilget til sammen 102.800 kroner av NJ for å delta på Washingtonseminaret 2012.

Kort frist

Bevilgninger av denne størrelsen krever normalt godkjennelse fra landsstyret. Men det skjedde ikke i dette tilfellet fordi fristen for påmelding gikk ut før neste landsstyremøte, som ble gjennomført denne uken, heter det i et saksdokument til landsstyret. 

Det er NJs lønnsutvalg, som ledes av Finn E. Våga, som bevilget pengene i samråd med NJs generalsekretær Jahn-Arne Olsen. 

– Økt innsikt

I søknaden til NJ skriver Floberghagen og Spence at seminaret gir deltagerne fakta og analyser om utviklingstrekk som berører NJs interessefelt. 

– Vi tror seminaret vil gi oss økt innsikt i de siste endringer i medie- og kommunikasjonsbransjen, og i samspill og konflikt mellom politikk og medier, heter det i søknaden, som fortsetter slik:

– Dette vil forhåpentligvis gi oss mer informasjon og fakta, bedre grunnlag for å utforme og utøve NJs politikk, og garantert virke positivt for vår motivasjon og evne til å utføre oppgavene i NJ.

I tillegg presiserer de at de ikke tidligere har søkt NJ om midler til kurs og kompetanseheving.

Gjenvalg til våren?

Elin Floberghagen har hatt toppverv i NJ i ni år. I 2003 ble hun valgt til nestleder, og i 2007 tok hun fatt på rollen som leder. Thomas Spence har vært nestleder siden 2009.

– Seminaret høres spennende ut fordi vi får innsikt i forhold som angår politikk, journalistikk og organisasjoner, sier Floberghagen.

– I november er det fire måneder til neste landsmøte. Betyr kompetansehevingen at du tar gjenvalg?

– Det er alt for tidlig å svare på.

Vil etablere ordning

Som følge av at det ikke har vært noen ordning for kompetanseheving blant politisk ledelse i NJ, har lønnsutvalget nå tatt initiativ til å se nærmere på det. Utvalget vil derfor utvikle modeller for dette og avklare hvem som skal behandle søknader og bevilge penger, samt hvordan det skal finansieres.

Landsstyret vedtok onsdag at Våga får med seg landsstyremedlem Jan Børge Leirvik til å utarbeide et forslag som skal legges fram i høst. 

Washingtonseminaret arrangeres for øvrig av Gambit Hill Knowlton, Handelshøyskolen BI og Markedshøyskolen Campus Christiania. Programmet viser at deltagerne får innledninger fra både redaktører og politikere i det amerikanske hovedstadsområdet. I tillegg er de tett på valgnatten tirsdag 6. november.

 

 

 

Powered by Labrador CMS