REKORD: 510 personer satte verdensrekord og rev med seg fotografen i farta. FOTO: SVEIN SJØLIE, RINGSAKER BLAD

Kjørt ned av 510 personer

Fotografen gikk over streken i jakten på det ultimate verdensrekordbildet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets påske ble ødelagt for journalist Svein Sjølie i Ringsaker Blad. Oppdraget i bakkene ved vintersportsstedet Sjusjøen forrige mandag endte med knall og fall. Resultatet ble et smertehelvete og sykemelding for 61-åringen.

På bildet ser vi 510 verdensrekordholdere i full fart nedover bakken ved vinterportsenteret på Sjusjøen i Ringsaker kommune mandag 25. mars. To-tre sekunder seinere treffer flokken Sjølie, som blir slått over ende og brekker to ribbein.

Selvironisk

– En ting er å sette en verdensrekord. Noe annet er å bli kjørt ned av en verdensrekord. Det var helt talentløst av meg. Jeg finner ingen andre å skylde på. Men jeg kan jo fleipe med at jeg er den eneste som har blitt kjørt ned av et akebrett med 510 mennesker, forteller en delvis lattermild og selvironisk Sjølie, som imidlertid fortsatt sterkt plaget av smerter etter uhellet.

Den lokale arrangøren HC Medlien gjennomførte i år verdensrekordforsøk i aking for åttende gang. Den gamle rekorden var på 484, men denne gangen toppet det hele seg med 510 personer på den største plastduken som var å oppdrive.

Gikk over streken

Sjølie gikk bokstavelig talt over streken da menneskeflokken på den 200 kvadratmeter store duken kom farende nedover.

– Det sto masse folk langs kanten i bakken. Jeg ville jo gjerne ta det ultimate bildet og tråkket derfor innenfor de andre. Planen var å hoppe raskt unna, men akerne kom rett og slett for raskt nedover. De slo meg overende og jeg fikk kameraet under meg i fallet.

Leverte saken

Sjølie forteller at han ikke skjønte alvoret med en gang. Han dro tilbake til redaksjonen i Ringsaker Blad for å jobbe ferdig saken. Men om kvelden tiltok smertene og ble etter hvert så sterke at han måtte oppsøke legevakta på Hamar. Der ble det konstatert ribbeinsbrudd og Sjølie fikk beskjed om å holde seg i ro hjemme og spise smertestillende.

– Det endte med sykemelding, i første omgang ut denne uka. Vi får se på fredag hvordan det ligger an. Så langt har det vært jækla vondt og jeg har hatt problemer med å sove om natta. Det kjennes ut som om hele rekka med ribbein er brukket, sier den uheldige journalisten.

– Min egen feil

Han skylder ikke på noen andre enn seg selv.

– Man kan jo ikke annet enn å le av dette. Alle så hvor dum jeg var. Hadde jeg vært ung, sprek og 20 år så hadde jeg jo hoppet lett og ledig unna. Men det er ikke like lett for en halvgammel 61-åring. Egentlig burde jeg vel holde meg innendørs og skrive notiser. Men det frister ikke akkurat heller, smiler Sjølie.

Powered by Labrador CMS