OPPs forside i dag, faksimile.

– Redaktøren gikk selv til Amedia

Styreleder Stig Flatmo i lokalavisa OPP mener salg til konsernet er det beste for lokalavisa.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Adresseavisen meldte i går at redaktør og ansatte i avisa OPP i Oppdal er forbannet på sitt eget styre. Bakgrunnen er at eiere med flertall av aksjene vil selge kontroll over lokalavisa til Amedia.

De ansatte føler seg ført bak lyset, heter det i Adressas oppslag. Men OPPs styreleder hevder redaktøren selv brakte Amedia inn i varmen. Konsernet eier fra før konkurrenten Opdalingen. Lokalavisene er jevnstore.

Også OPP omtaler salget i dag.

Ikke avgjort 

Styret i OPP var samlet i går for å drøfte en intensjonsavtale om salg fem eiere har inngått med Amedia. Flatmo opplyser at de til sammen representerer 76,6 prosent av aksjene. Den siste fjerdedelen av aksjene er spredd på over 20 eiere.

– Salget er ikke opp- og avgjort, sier styrelederen til Journalisten. – Alle som eier aksjer kan benytte forkjøpsretten. Den retten gjelder i to måneder.

Flatmo opplyser at OPPs redaktør Per Roar Bekken er blant småaksjonærene. Dermed kan han i prinsippet kjøpe lokalavisa foran øynene på Amedia.

Bekken bekrefter at det teoretisk er tenkelig, men understreker:

– Det er håpløst for oss å kjøpe OPP for 5,6 millioner, slik vi fikk tilbud om tidligere i høst og slik Amedia nå gjør. De sikrer seg monopol i Oppdal, mens vi ville sikret oss fortsatt krig. Det tilsier en lavere pris.

De ansatte har vært kjent med tilbudet fra Amedia i tre uker.

Snakket med Amedia

Styreleder Flatmo hevder at det var Bekken selv som brakte Amedia inn i bildet som mulig eier.

– Bakgrunnen var at avisa trengte nytt publiseringsverktøy. Derfor kom Bekken til styret med Amedia og konsernets regiondirektør Tore Dyrnes som mulige nye eiere. Dyrnes er også styreleder i konkurrenten Opdalingen.

– Samtalene ble avsluttet uten noen avtale og det ble opprettet kontakt med Adressa og Polaris-konsernet. Siden Polaris ikke ønsket å gå i krig med Amedia, men bare var interessert i en mindre eierpost, bestemte vi oss for å selge alt eller ingenting.

Bekrefter delvis

Redaktøren bekrefter bare delvis denne framstillingen. 

– Jeg ble tilbudt stillingen som redaktør i Opdalingen i januar i år. Da gikk jeg til styret og spurte hvordan vi skulle håndtere det. Dette førte blant annet til samtalene med Amedia.

 Bekken svarer ikke direkte på om han også har diskutert situasjonen med folk i Polaris. – Jeg snakker med mange.

– Det virker som en del informasjon ikke er kommet fram i Adressas omtale?

– Det er jo ikke alt som kommer med i en papiravis.

Utfallet uklart

Per Roar Bekken utelukker ikke at saken fortsatt kan ta en ny vending. – Vi er fortsatt i tenkeboksen og bruker jula, sier han på telefon.

Flatmo mener et salg til Amedia er det beste for mediehuset og de ansatte.

 – Men sammenslåing til én avis ligger vel i kortene?

– Det er ganske sannsynlig. Men Opdalingen har ganske få ansatte nå og har søkt etter redaktør i lengre tid.

Flatmo mener derfor redaktøren og de ansatte i OPP er i god posisjon til å sikre arbeidsplassene og prege avisdriftens framtid i Oppdal.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS