Hege Moe Eriksen og Gry Blekastad Almås er nye programledere for Urix fra høsten 2014. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

De tar over Urix på NRK

- Gleder meg som en unge.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra høsten av skal Gry Blekastad Almås og Hege Moe Eriksen fylle Christian Borchs og Anette Groths sko. Da tar de over rollene som programledere for NRKs Urix.

- Det er skummelt å gå løs på denne oppgaven. Urix har befestet seg og står fjellstøtt. Vi skal forsøke å trekke programmet videre uten å radbrekke det, sier Gry Blekastad Almås.

Hun har arbeidet i NRK i over tjue år. Kjent for NRKs seere som nyhetsoppleser i Dagsrevyen, programleder i Brennpunkt og utspørrer i Dax18. Og ikke minst tidligere korrespondent i London.

Reiserykk

Almås skal dele skjermen med tidligere Europa-korrespondent Hege Moe Eriksen. Da Eriksen hadde denne jobbet, hadde hun enormt mange reisedøgn. Vil det rykke i foten når store ting skjer utenfor Norges grenser?

- Jo. Det rykker i foten hele tiden. Å være i felt er det jeg liker aller best. Det er en veldig slitsom oppgave å være korrespondent og det er godt å komme hjem. Hjemme er drømmejobben å være med på å videreutvikle Urix.

Akkurat nå produserer Eriksen en dokumentarserie som skal sendes neste år, men til høsten skal både hun og Blekastad gi seerne verden. Og det i nytt studio med flere journalistiske muligheter enn i dag.

Moderniserer

Utenrikssjef Knut Magnus Berge sier til Journalisten at han er glad for at de to har takket ja til jobben og synes det er kult at Urix nå får to kvinnelige profiler som begge har tyngde gjennom sine erfaringer som korrespondent. Og at de har en god standing blant seerne.

Han tror at sammen med vaktsjefen vil de to være med på å prege programmet, men det blir ikke snakk om noen radikal omlegging av hva som er viktig.

Det nye studioet vil få skjermer hvor korrespondentene eller eksperter i utlandet i større grad kan bidra i en dialog med programvertene og andre gjester. Det skal være mer raffinert enn i dag. Og det skal være mer dynamisk.

- Urix skal fortsatt være et reportasjemagasin, men vi får helt nye muligheter til å kommunisere med gjestene.

 

Powered by Labrador CMS