Foto: Nordiske Mediedager/Flickr.com
Foto: Nordiske Mediedager/Flickr.com

– Du er nærsynt, Eriksen

BERGEN (Journalisten): Schibsted-sjef Munch med stikk til kringkastingssjefen om NRKs og Aftenpostens nettsider.

Publisert Sist oppdatert

– NRKs og Aftenpostens nettsider ser nesten helt like ut, bortsett fra at det er litt mer levende bilder på Aftenposten, sa Schibsted Norges sjef Didrik Munch til humring fra salen under Nordiske Mediedager første sesjon torsdag morgen.

– Jeg er litt bekymra for at du ser litt dårlig, svarte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. – Vi beveger oss mot å bli en portal for allmennkringkasterinnhold.

Eriksen fortsatte med å hevde at bransjen snakker som om man skulle tro det gikk «lukt til helvete med oss». Så pekte han på at de økonomiske resultatene aldri har vært bedre.

– Så er det ikke like kult at de er drevet av kostnadskutt. Men vi har et sunt marked.

– Du er litt nærsynt, repliserte Munch, og fortsatte:

– Jeg er ikke opptatt av at NRK skal detaljstyres. Jeg mener de nye vedtektene skal være romslige. Men det må være noen overordnede ting. Som at NRK må ha et selvstendig ansvar for mediemangfold. Hva måles NRK på når det gjelder nettet? Det er hvor stor trafikk de har målt opp mot VG. De bør heller måles på hvor godt de når ut. For eksempel med arkivstoffet.

– Dette er Didrik og jeg enig om. Men vi glemmer en ting ofte. Det er hva som er publikums stemme. Vi skal ta vårt ansvar for mediemangfold. Men hva gjør Schibsted, TV 2 også videre, for det går ganske bra, svarte Eriksen.

Om den kommende allmennkringkastermeldingen sa kulturminister Thorhild Widvey at det er mange forpliktelser man kan pålegge NRK, som samiske programmer og norsk musikk.

– Det må vi også være villig til å betale for. Så vil vi ta stilling til om vi fortsatt bør ha lisensbetaling, om det bør være en hustandsavgift, om det skal inn på statsbudsjettet eller om det skal være en koppskatt.

– Da vet vi at NRK skal være robust, oppsummerte Alstadheim.

Powered by Labrador CMS