Suzanne Kaluza blir ny redaktør for Kvinneguiden.
Suzanne Kaluza blir ny redaktør for Kvinneguiden.

Susanne Kaluza overtar Kvinneguiden

Blir redaktør for trafikksuksess på 8. mars.

Published   Updated

Hun rakk knapt å bli varm i redaktørstolen til Foreldre.no før Susanne Kaluza ble forfremmet. Fra mammaperm på Mauritius bekrefter hun at så snart permisjonen er sendt videre til far, overtar hun et nettsted med 700.000 unike brukere i uka.

– Å ta over som redaktør for et større nettsted med bredere nedslagsfelt blir spennende, og jeg gleder meg veldig til å begynne i jobben, skriver hun i en epost til Journalisten.

I januar i fjor ble det kjent at Susanne Kaluza tok skrittet fra å være profilert blogger i Nettavisen, til å bli redaktør i nettstedet Foreldre.no. Før hun tok sjansen på å bli blogger på fulltid, jobbet hun som journalist i Dagbladet.

Kaluza forteller at jobben hennes blir å sørge for en enda tydeligere profil på Kvinneguiden. Og gjøre nettstedet enda mer relevant. Hun legger til at arbeidsliv i dag er like viktig som famlieliv, noe hun mener hennes eget liv er et eksempel på. Det går an, skriver hun, å være opptatt av å skifte bleier og å skifte jobb.

Mange på mobil

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars inntar Kaluza redaktørstolen. Hun sier at aldri før har norske kvinner vært bedre utdannet eller jobbet mer. Redaktøren ramser opp kvinner i sentrale roller, som statsminister, finansminister, sjef for NHO og sjef for LO. Dette skal speiles i et moderne kvinnemagasin, forklarer hun og understreker samtidig at de også trenger å slappe av og å bli underholdt.

– Kvinneguiden skal møte leserne våre der de er, enten du tar deg et glass vin før du drar ut på byen fredag kveld, eller er på trikken på vei til jobb mandag morgen. Derfor står det høyt oppe på lista å sørge for at forumet vårt blir enda mer brukervennlig på mobil.

Tore André Godager flytter på Susanne Kaluza. Foto: Egmont

Nettopp mobilen er viktig, skal vi tro Tore André Godager som er digital direktør og ansvarlig redaktør. For Kvinneguiden er den viktigste satsingen Egmont har digitalt, rent bortsett fra Klikk.no - selvsagt. Han forteller at brorparten av de 700.000 unike brukerne som er innom hver uke leser dem på mobil. Disse tallene er ikke listet på topplistene til TNS Gallup, men går inn i trafikken til Klikk.no og kan derfor ikke bekreftes eller avkreftes av Journalisten.

Blogger videre

Ifølge Godager er Kvinneguiden landets største rendyrkede nettsted for kvinner. Det er tre år siden Egmont kjøpte det 15 år gamle nettstedet fra Edda Media. Siden den gang er trafikken økt med 250 prosent (om vi skal ta Egmonts tall for god fisk), og målet er å vokse seg enda større.

– Vi vil opp i millionen og tenker Kaluza er den rette personen for å få til det. Hun har bidratt veldig til veksten på Foreldre.no, blant annet har hun sørget for bloggere og kommentarstoff, sier Godager til Journalisten.

Kaluza tok sin egen blogg med seg inn i Foreldre.no. Om den flyttes over til Kvinneguiden, er uvisst og ifølge Godager helt opptil Kaluza selv.

– Det er ikke bare foreldrerollen hun skriver om, men også om kvinner og kvinners rett, sier Godager og viser til kampen hun førte mot reservasjonsretten i 2013.

Lesernes debatt

Kaluza skriver i sin epost at hun vil ikke gjøre særlige endringer på bloggen, men vil fortsette å skrive om temaer som engasjerer henne.

Engasjement er noe hun fort vil stifte bekjentskap med i Kvinneguidens debattforum, et av største forumene på nett i Norge akkurat nå. Her har blant andre fotballfrue Caroline Berg Eriksen fått gjennomgå tidligere. 

–  Engasjerte brukere er en av de største styrkene til Kvinneguiden. Som ansvarlig redaktør er det samtidig min jobb å sørge for at også diskusjonsforumet følger redaktørplakaten, vær varsomplakaten og ikke minst norsk lov. Forumet vårt modereres, og vi har nulltoleranse på sjikane og brudd på privatlivets fred, skriver Kaluza som mener alle redaktører må ha en bevisst holdning til problemstillingen.

Mari Midtstigen blir ny redaktør for Foreldre.no og hun er i tillegg redaktør for bladet Foreldre & barn.

Her finner du Journalistens omtale av Susanne Kaluza.