Nettmagasin for kvinnehistorier med gnist

Vil inspirere leserne til å følge drømmene sine.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det nye nettmagasinet Gnist er utstyrt med slagordet “Kvinner som inspirerer”. Her er det ikke moteklær og styling som gjelder, men usminkede fortellinger om inspirerende og tøffe kvinner. De tre bloggerne og journalistene bak prosjektet satser på å skrive kvinnehistoriene med glød og iver - i tråd med definisjonen av nettmagasinets navn.

– Følg drømmen din

Den unge staben har tro på at de kan dekke et utilfredsstilt behov i den kvinnerettede magasinfloraen.

– Vi syns at kvinner får nok av inspirasjon på mote-, skjønnhets- og interiørfronten og ikke nok på karrierefronten. Derfor ønsker vi å skape et magasin hvor leserne kan gå for inspirerende reportasjer om andre kvinner som har fulgt drømmene sine, er budskapet fra Gnist-gjengen.

Ved å fortelle om kule damer som har startet egen bedrift eller utført noe annet som imponerer, håper de å gi leserne sine større mot til å følge sine egne drømmer - og gnistre.

Journalistbakgrunn

Dette er staben i Gnist:

Pia Sabel Gulling (27). Hun har studert journalistikk og jobbet som journalist, men byttet etter hvert over til PR og kommunikasjon. Har en mastergrad i media og kommunikasjon.

Andrea Isabel Espinoza Østberg (27). Har studert journalistikk ved høyskolen i Volda.

Anita Bakk Henriksen (30). Studerte journalistikk ved Norges Kreative Fagskole og har jobbet i flere år som journalist og redaktør i ulike aviser og magasiner.

Det var Gulling som fikk idéen til nettsatsingen for noen år siden. Nå har hun ansvaret for driften, som daglig leder.

– Men først i november i fjor tok jeg skikkelig tak i konseptet, spilte inn idéen til Andrea og Anita. Så satte vi opp nettsiden og begynte å skrive saker. De første sakene publiserte vi i desember, så Gnist er rykende ferskt, forteller hun.

[quote:1-right]

Jobber gratis

Foreløpig har alle tre annet inntektsbringende arbeid og jobber gratis for Gnist. Østberg og Henriksen er frilansjournalister, mens Gulling har på gang en forbrukernettside om kosmetikk. Men målet deres er å kunne tjene penger på nysatsingen.

– Som mange gründere ofte er nødt til å gjøre, bruker vi fritiden vår til å intervjue og skrive saker. Akkurat nå motiveres vi mest av engasjementet og troen på Gnist. Det er gøy å jobbe med dette prosjektet. Vi drømmer om å ha det som fulltidsjobb på sikt, sier Gulling.

– Hva gjør dere for å skaffe inntekter?

– Vi ser egentlig kun for oss annonseinntekter. Så langt har vi konsentrert oss om å lage et nettsted som vi kan vise fram. Vi har ikke startet arbeidet med å kontakte annonsører ennå.

Skjermdump av Gnist

Bred målgruppe

Nettmagasinets målgruppe er kvinner mellom 20 og 60 år. Et stort aldersspenn, men Gnist satser på intervjuer og saker om et bredt spekter av kvinner. Både når det gjelder alder og yrkeskatagorier.

Gnist har så langt blant annet intervjuet Kari Bø, en godt voksen forsker, og den unge aksjemegleren og yogagründeren Tina Åkerblom.

– Når det kommer til forbilder, er vi inspirert av reportasjene i flere av de norske kvinnemagasinene som Stella, Det Nye, Henne og Tara. Spesielt de reportasjene som handler om kvinner som har fått til noe spesielt tøft eller originalt. Kvinner som har fulgt drømmene sine. Siden vi selv elsker slike saker, ønsker vi å lage et magasin kun med denne typen stoff, sier Gulling.

Følger plakatene

Hun forteller at innholdet i Gnist produseres innenfor de gjeldende reglene for presseetikk.

– Siden vi alle har studert journalistikk og Anita også har vært redaktør, kjenner vi alle godt til Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Vi forholder oss til disse retningslinjene.

[quote:2-left]

Nettmagasinet er bygget i blogsystemet Wordpress. Så langt har redaksjonen lagt mer ressurser i innhold enn i design og teknologi.

Gnist-redaksjonen er interessert i å komme i kontakt med skribenter og fotografer som kan bidra til å både finne og produsere gode saker.

– Vil de få betalt?

– Nei, svarer Gulling. – Som sagt er vi foreløpig uten inntekter. Men vi har fått respons fra flere som har lyst til å skrive for oss, selv om vi foreløpig ikke kan betale for stoffet. Det er viktig for oss med en slik drahjelp når vi skal bygge opp Gnist.

 

Powered by Labrador CMS