Schibsted selger forlaget

Selger Schibsted Forlag og eboksatsing til Forlagshuset Vigmostad og Bjørke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsted selger forlagsvirksomheten som har vært en del av virksomheten helt tilbake til boktrykker Chr. Schibsted startet i Christiania i 1839. Det er Schibsted som melder om salget i en pressemelding.

Eierskap

Partene er enig om ikke å oppgi salgssummen. Men Schibsted Forlag og ebok.no hadde i fjor samlede driftsinntekter på rundt NOK 190 mill., og et negativt driftsresultat på 14 millioner kroner.

I meldingen sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal at Schibsted har et ansvar for hele tiden å vurdere om konsernet er den riktige eieren for det enkelte selskap.

– Slik vi ser det nå er vi overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode, langsiktige eiere for Schibsted Forlag og EBOK.NO. I Schibsted Media Group vil vi bruke våre ressurser på å utvikle posisjonen som en ledende aktør innenfor Online rubrikk globalt og å utvikle digitale mediehus i verdensklasse, sier Ryssdal i meldingen.

Rydder porteføljen

Etter flere meldinger den siste tiden kan det sies at mediekonsernet rydder porteføljen. Onsdag skrev bransjenettstedet Kampanje.com at Schibsted øker sin eierandel i nettrubrikkselskapet Snapsale til 37 prosent gjennom en emisjon.

Denne uken solgte Schibsted seg dessuten ut av gratisavisen 20 Minutos i Spania.

Tidligere i vår rigget konsernet seg for at de raskt kan hente penger til å gjøre oppkjøp dersom de ønsker det. Det skjer ved at Schibsted innførte en ny aksjeklasse B, som gjør at eieren Tinius-stiftelsen beholder kontrollen over mediekonsernet.

I mai meldte Schibsted at de etablerer et nytt svensk mediekonsern for abonnementsaviser bestående av Svenska Dagbladet og Mittmedia.

Les mer om Schibsted.

Powered by Labrador CMS