Redaktørene støtter Rolfsens kamp mot PST

Redaktørforeningen stiller med advokat dersom Høyesterett skal behandle Ulrik Imtiaz Rolfsens anke. Foto: Erlend Berge

Redaktørene støtter Rolfsens kamp mot PST

Blir full parthjelper for regissøren.

Etter at Ulrik Imtiaz Rolfsen tapte mot Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) i lagmannsretten i håp om å få frigjort opptakene enheten hadde tatt beslag i, har flere kommet støttende til. Norsk Redaktørforening har tidligere gått høyt ut og støttet Rolfsen. Blant annet utarbeidet redaktørene et eget prosesskriv til støtte for regissøren.

Nå trapper Redaktørforeningen opp støtten gjennom at organisasjonens advokat Vidar Strømme får holde egen prosedyre i Høyesterett dersom ankeutvalget slipper saken gjennom.

Generalsekretær Arne Jensen sier til Journalisten at det ikke er slik at de gir penger til Rolfsen, men bruker likevel et sekssifret beløp på å dekke kostnadene til Strømme. Sistnevnte skal dermed føre sin prosedyre i tillegg til Rolfsens egen advokat.

– Det er ikke så ofte vi går inn i slike saker, men denne mener vi er så prinsipielt viktig at vi må gå inn. Får PST medhold frykter vi for at det kan ramme flere redaksjoner som arbeider med denne type samfunnsspørsmål.

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund tok i juli til orde for et spleiselag for å støtte Rolfsen økonomisk.

Jensen sier at et spleiselag kan være en god ide om Rolfsen taper og blir sittende igjen med en kjemperegning.

Journalistens dekning av PSTs razzia mot Rolfsen finner du her.

Annonser