Kjersti Fikse Ness. Foto: Adresseavisen

10.677 kroner i snitt til journalistene i Adresseavisen

Ikke akkurat jubel blant de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er resultatet etter lokale lønnsforhandlinger i den Polaris Media-eide avisen like før jul. Som noen av de større abonnementsavisene, inkludert Bergens Tidende, forhandles det om lønn før jul for det kommende året.

Beskjedent

Med virkning fra 1. januar 2016 får de ansatte i Adressa en økning på 2,0 prosent til alle. Det inkluderer det generelle tillegget, det kommende sentrale oppgjøret og stigeopprykk.

– Dette er ikke  et oppgjør å juble over. Vi mener det burde vært mulig å strekke seg over 2-tallet uten å inkludere stige og det sentrale oppgjøret. Samtidig tar vi selvsagt dagens situasjon innover oss. Adresseavisen er ikke noe annerledes enn andre deler av Medie-Norge. Også hos oss ser vi mørke skyer i horisonten og regnskapstall som ikke gir lyst til å sprette noen champagne-korker med det første. Derfor mener jeg at dette beskjedne oppgjøret var greit, økonomien i mediebildet for øvrig tatt i betraktning, sier leder Kjersti Fikse Ness i redaksjonsklubben til Journalisten.

Det prosentmessige resultatet i Adressa er på linje med hva de oppnådde i Bergens Tidende like før jul. Men ettersom snittlønnen i BT er noe høyere blir kronetillegget der på 12.800 kroner per journalist i gjennomsnitt.

Tøffe tider

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen karakteriserer oppgjøret som forsiktig.

– Det er et oppgjør som reflekterer situasjonen vi står i. Det er tøffe tider i mediebransjen, sier Mørseth.

– Hvordan er den økonomiske situasjonen i Adressa?

– De siste offentlige tallene vi har er fra tredje kvartal 2015. De var ganske gode. Bildet har en stund vært at situasjonen i Adresseavisen har sett noe bedre ut enn det har gjort for de andre regionale mediehusene. Men vi ser de samme trekke her som alle andre steder, sier sjefredaktøren med tanke på nedgangstidene i mediebransjen.

Adresseavisen hadde per tredje kvartal i fjor et driftsresultat på 29 millioner kroner av en omsetning på 194 millioner kroner mot et resultat på 14 millioner kroner av 190 millioner kroner i driftsinntekter tilsvarende periode året i forveien.

Utelukker ikke kutt

Mørseth sier det jobbes kontinuerlig med tiltak, både på inntektssiden og med kostnadsbesparelser i avisen, men at det ikke ligger konkrete kuttplaner på bordet nå. Han vil likevel ikke love at det ikke blir noen nedbemanning i avisen i løpet av året.

– Det vil jeg ikke si. Vi jobber alltid med tiltak. Men vi har ingen steder hvor vi har bestemt oss for å kutte bemanningen nå. Men det avhenger av hvordan situasjonen utvikler seg fremover også.

Årets hovedoppgjør mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) avholdes senere i vår. Nøyaktig tidspunkt er ikke bestemt, men NJ skal avholde 7 tariffkonferanser rundt omkring i landet i løpet av februar og mars.

Powered by Labrador CMS