Camilla Bjørn skal dekke California for VG

Camilla Bjørn forlater en trygg lederjobb for å bli stringer med uforutsigbar lønn. Foto: Terje Bringedal/VG.

Camilla Bjørn skal dekke California for VG

Mens Nilas Johnsen og Nora Thorp Bjørnstad skal jobbe fra henholdsvis Istanbul og Berlin.

I midten av november i fjor ble det kjent at VG oppretter stringerkontorer i Istanbul og i California. Under et informasjonsmøte i VG-huset tirsdag ble det klart at de to kontorene, samt jobben som stringer fra Berlin er tildelt interne kandidater.

Mangeårig VG-journalist Camilla Bjørn skal dekke California. Nilas Johnsen har fått jobben som stringer i Istanbul og Nora Thorp Bjørnstad skal arbeide fra Berlin.

– Dette er tre svært dyktige reportere og et team vi er veldig fornøyd med, sier nyhetsredaktør Gard Steiro til Journalisten.

Han viser til at de tre også er svært digitale, noe han mener er heldig for VGs dekning av større nyhetssaker. Å kunne gå direkte når det skjer noe stort er svært viktig.

VG har nå bare en korrespondent igjen med tilholdssted i New York. Selv om det å være stringer er mer krevende økonomisk har søkermassen ifølge Steiro vært stor. Både fra interne og eksterne søkere.

– Jeg opplever jobbene som attraktive.

Camilla Bjørn har tidligere vært sommervikar for VG i London. Hun har i mange år arbeidet i Rampelys-redaksjonen, og har de senere årene ledet VGs satsing på nisjemedier. Deriblant MinMote. Nå sier hun fra seg den ganske trygge lederjobben og tar med seg samboer Leif-Åge Reme som jobber for Fredriks Skavlands produksjonselskap Monkberry til California rundt påsketider.

– Jeg er ganske nervøs etter å ha vært leder i noen år. Men jeg gjør dette fordi jeg har tro på innholdet, og det som skjer i verden sett fra California akkurat nå. Verden er i ferd med å endre seg og mye skjer i California. Jeg håper jeg skal klare å formidle dette på en best mulig måte.

Bjørn sier hun vil særlig dekke den teknologiske utviklingen som skjer i delstaten. Samt å følge trender og underholdningslivet.

Nilas Johnsen har tidligere arbeidet for både Aftenposten og Dagsavisen. VG har han vært i siden 2007. Blant annet som mediehusets korrespondent i London fra 2010 til 2012. Han forteller at Istanbul blir basen. Siden hovedoppdraget er å dekke konsekvensene av krigen i Syria, ser han for seg at det blir mange reiser til land som Jordan og Libanon.

– Jeg dekket den arabiske våren i Egypt og Libya i 2011, og har som mål å få reist litt i Nord-Afrika, samt Israel/Palestina. Det er en region der det ikke er mangel på konflikt og krig, utfordringen blir å ikke glemme helheten, og å finne noen lyspunkt innimellom.  

Han sier at det å være stringer trolig vil gi ham mer frihet enn korrespondentjobben ga.

Annonser

Les også

VGs sjefredaktør får Målprisen 2017 av Noregs Mållag for å ha åpnet opp for nynorsk i avisen.

Hver fredag setter Kari Slaatsveen og Håkon Gundersen seg ned for å lage podkast. Sammen ser de på journalistikken gjennom 200 år.

REPORTASJE: I 35 år har RadiOrakel herjet på FM-båndet. Det har de tenkt å fortsette med.