Redaktør Magne Lerø sier han ikke kan forstå annet enn at den nye nettavisen hans skal kvalifisere til støtte.

Nyskapning utfordrer pressestøtten

Magne Lerø og Ukeavisen Ledelse har skreddersydd en ny digitalavis som kan utløse flere millioner kroner i pressestøtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag møtes Medietilsynets tilskuddsutvalg for å avgjøre om nettavisen Dagens Perspektiv skal godkjennes som dagsavis på lik linje med andre aviser i pressestøtteordningen, skriver Klassekampen.

Medietilsynets tilskuddsutvalg legger trolig til grunn at Dagens Perspektiv kan få så mye som 7,5 millioner kroner i pressestøtte om den blir godkjent som dagsavis.

– Jeg kan ikke forstå annet enn at vi skal kvalifisere til støtte, sier Magne Lerø, redaktør og eier av Ukeavisen Ledelse.

I andre deler av bransjen har søknaden fra Dagens Perspektiv skapt bekymring. Morgenbladet, som kommer ut ukentlig med et opplag på 29.000, kunne fått flere titalls millioner kroner i pressestøtte om de hadde forsøkt, noe de ikke vil.

– Vi ønsker ikke å tilpasse en avis etter pressestøtteordningen, sier fungerende sjefredaktør Ivar A. Iversen i Morgenbladet.

Ukeavisen Dag og Tid, som i likhet med Morgenbladet har vært opplagsvinner de siste årene, har heller ingen planer om å lage en digital dagsavis.

– Helt generelt vil jeg si at det påligger oss alle å være ordentlige og redelige, og ikke sette sammen en «pakke» som kan lure seg inn under ordningen, sier redaktør Svein Gjerdåker i Dag og Tid.

Powered by Labrador CMS