Aftenposten med ny og sikker tjeneste for varslere

Aftenposten med ny og sikker tjeneste for varslere

Tar i bruk Securedrop, som også brukes av The Guardian, Washington Post og The Intercept.

“Varslere skal nå kunne dele informasjon med oss uten å legge igjen avslørende dataspor. Om ønskelig kan kilden kommunisere med oss uten å oppgi navn, e-postadresse eller telefonnummer”, skriver Aftenposten i en presentasjon av den nye tjenenesten.

I saken heter det at varslertjenesten er et tilbud til kilder som vil avsløre informasjon av stor betydning for samfunnet, men som av ulike grunner frykter for sin egen sikkerhet hvis deres identitet kommer ut. Aftenposten viser til at norske medier har kildevern.

Avisen hadde tidligere en anonym varsleportal, som ble satt opp i kjølvannet av Aftenpostens arbeid med de såkalte «Cablegate»-dokumentene i 2010. Den viste seg etter hvert å ikke være god nok, i kjølvannet av Edward Snowdens avsløringer.

– Saker som Panama Papers bygger på at anonyme kilder kan være sikre på at vi ivaretar materialet uten at kildens identitet blir kjent. Vi er opptatt av å gi kilder med særlig sensitivt materiale en sikker måte å tipse oss på, sier ansvarlig redaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten til egen avis.

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
27.11.2017

Les også

MARIENLYST (Journalisten:) Mener signaleffekten av at NRK ikke vil hjelpe ikke skal undervurderes.

Undersøkelse viser at NRK og VGs valgkampdekning på nett var nesten identiske.

MARIENLYST (Journalisten:) Landsstyret vedtok millionunderskudd i Norsk Journalistlag til neste år.