Facebook-direktør Patrick Walker møter på Redaktørforeningens høstmøte

Redaktørene forventer mer enn ferdigskrevet manus og ferdigtygde svar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook har svart på Redaktørforeningen og kulturminister Linda Hofstad Hellelands invitasjon til debatt i kjølvannet av høstens oppgjør mellom nettsamfunnet og norske medier.

Facebook-direktør Patrick Walker kommer på Redaktørforeningens høstmøte 31. oktober. Han har ansvaret for samarbeidet mellom nettsamfunnet og mediene i Eruopa, Midt-Østen og Afrika

– Vi har vært veldig klare på at vi ikke er interessert i en representant som kommer med ferdig manus og ferdigtygde svar. Vårt ønske er å få til en reell debatt og at Facebook deltar i dialog og kan svare på spørsmålene redaktørene sitter med, sier assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening til Journalisten.

Hun forteller at hun og generalsekretær Arne Jensen har hatt telefonmøter med Walker og at det for dem fremstår som om Facebook er interessert i en dialog med mediene.

Ifølge Nybø blir det en omfattende seanse hvor Walker holder en key note-tale med påfølgende innlegg fra kulturministeren og sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten før de i debatt kobler til flere redaktører.

Møtet er åpent og blir streamet. Nybø forteller at de også legger opp til at det kan sendes spørsmål via sosiale medier.

Powered by Labrador CMS