Mens Nicoline sang American Idiot på Stjernekamp, viste NRK dette bildet av Donald Trump. Skjermdump NRK.

NRK-stikk om Donald Trump til Kring=kastingsrådet

NRK viste bilder av Donald Trump under fremførelsen av låten «American Idiot» på Stjernekamp. Fire har klaget innslaget til K-rådet. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stjernekamp 8. oktober skulle artistene velge låter fra sjangeren gospel og punk. Nicoline Berg Kaasin sang låta «American Idiot» av Green Day. Flere ganger i løpet av fremførelsen dukket det opp bilder i svarthvitt av republikanernes presidentkandidat Donald Trump

Dette fikk flere kommentarer fra seere på Twitter etter sendingen. Nå har fire personer klaget innslaget inn for Kringkastingsrådet.

Reaksjonene går i at NRK fremmer et politisk budskap. Samtidig mener en klager at NRK har vist en skjev fremstilling av den amerikanske valgkampen og favorisert Hillary Clinton. 

«I programmet Stjernekamp ble det klippet inn et bilde av presidentkandidat Donald Trump når sangen American Idiot ble sunget. Mener det er ren skjær mobbing som ikke skal finne sted på en nøytral kanal. Hvorfor skal jeg betale lisens til noen som mobber? Nå får dere bli nøytrale i deres formidlinger av program og nyheter» skriver en mann i sin klage.  

– Ikke politisk standpunkt

En annen skriver blant annet i sin klage at «Det holder ikke med en uttalelse i etterkant der dere faktisk pålegger seerne å sile vekk deres politiske agenda. Dere gir jo fullstendig F__ i deres samfunnsansvar som skal formidle uten bias. Dere er en rikskanal og trår over en klar grense med vinklingen i programmet. Ser også at dere peker på Monster ift avgjørelsen om å kjøre en klar politisk vinklet profil, som om det gjør saken mindre skandaløs. Dette er barnehageretorikk der man vil minske sitt eget ansvar ved å peke på andre og innlemme andre i samme overtramp. Patetisk.» 

Klageren viser trolig til en uttalelse i en artikkel i Dagbladet, som omtalte reaksjonene som kom etter den aktuelle Stjernekamp-sendingen. Prosjektleder Jan-Petter Rudidalen uttalte da til avisen at de ikke har en politisk agenda i Stjernekamp. 

– Jeg tenker ikke at vi tar et politisk standpunkt. Det er mer en referanse til hva låta handler om. Punk er ungdommens opprør mot eliten, sa han til Dagbladet. 

Han fortalte at ideen om å klippe inn Trump kom fra produsenten Monster, på bakgrunn av avsløringer om republikanerens kontroversielle uttalelser fra 2005, og at beslutningen om å bruke Trump-bildene ble tatt av NRK og Monster i fellesskap.

Powered by Labrador CMS