Dagligvarehandelen kostet Magne Lerø opp mot 8,9 millioner kroner

Etter å ha brukt halvannet år på å hente ut synergier styrer bladet mot 2 millioner i overskudd i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mai i fjor ble det kjent at Magne Lerø kjøpte bransjeavisen Dagligvarehandelen fra utgiver Reidar Molthe og Egmont-eide Forma Magazines.

Lerø hadde fra før det konkurrerende Handelsbladet, som så ble slått sammen med Dagligvarehandelen.

Kjøpte gjennom nytt selskap

Partene har ikke ønsket å kommentere kjøpesummen, og ønsker heller ikke å gjøre det overfor Journalisten nå.

Men av fjorårsregnskapet til Medled Invest AS, som Magne Lerø stiftet for å kjøpe Dagligvarehandelen, fremkommer det at selskapet hadde en gjeld og egenkapital på 8,9 millioner kroner før et negativt årsresultat for 2015 på 300.000 ble belastet regnskapet.

Av balansen, riktignok per 31.12, altså et drøyt halvår etter kjøpet, fremkommer det at Magne Lerø privat og gjennom selskapet Medier og Ledelse skjøt inn 2,2 millioner kroner i egenkapital. I tillegg har de gitt langsiktige lån på 4,5 millioner kroner. Til slutt har banker gitt lån på 2,2 millioner kroner.

Selve aksjene i Trade Press AS, som er utgiverselskapet for Dagligvarehandelen, er verdisatt til 8,5 millioner kroner i balansen.

– Vi har sagt at vi ikke skal gå ut med kjøpesummen, og det står det også i avtalen. Men jeg hører ressonnementet ditt. Det har ikke vært andre aktitiveter i Medled Invest, sier Lerø til Journalisten.

Tok utbytte

Før Lerø overtok selskapet i fjor vår ble det i tillegg gitt 2 millioner kroner i ekstraordinært utbytte til de to gamle eierne. Reidar Molthe hadde dessuten en frilansavtale med Trade Press inntil juni i år, altså etter at han solgte seg ut.

– Det var en avtale med mange elementer, sier Molthe.

Han regnskapsførte finansinntekter på 5,59 millioner kroner i selgerselskapet Molthe Invest i fjor, som han eide Dagligvarehandelen gjennom. Men av regnskapet fremkommer det at summen også inkluderer realisering av en leilighet, slik at det er uklart hvor stor andel som knytter seg til salget av bransjebladet.

– Det kan hende, svarer Molthe på spørsmål om det også ligger andre ting i posten finansinntekter.

– Du kan ikke lese prisen på Dagligvarehandelen ut av regnskapet. Men jeg syns prisen var grei.

Forventer overskudd i år

Lerø eier i dag Trade Press 91 prosent privat og 9 prosent gjennom selskapet Medier og Ledelse AS, som gir ut Dagens Perspektiv, som tidligere i høst ble en ny pressestøttemottager med 5,9 millioner kroner.

Redaktøren sier at satsingen hans det siste året har vært driftig, men at det nå begynner å kaste av seg.

– Jeg forventer at vi går 2 millioner i pluss i år. Kjøpet har vært riktig for oss. Vi har generert inntekter for å finansiere satsingen på Dagens Perspektiv, sier Lerø.

Han legger til at det har tatt tid å realisere synergier. Desker har blitt slått sammen, to biler og også hester til en verdi på 80.000 ifølge balansen er solgt.

– De kjøpte forrige eier.

Dagligvarehandelen kommer ut med 42 utgaver i året i et opplag på rundt 19.000 eksemplarer og distribueres til leverandører og matbutikker.

Powered by Labrador CMS