Guri Jortveit (med blomster) er ny daglig leder og redaktør i Arbeidets Rett. Her sammen med hele staben av selgere og journalister fra både røroskontoret og tynsetkontoret. F.v. Christian Søberg, Inge Morten Smedås, Hilde Lund-Vang, Guril Bergersen, Elisabeth Hovdahl, Beate Schjølberg, Tonje H. Løkken, Guri Jortveit, Tor Enget, Arne Ingar Bækken, Eirik Røe, Trond Findahl.

Guri Jortveit er ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett

 – Det blir spennende å øve på å prestere gjennom andre, sier hun til Journalisten om den nye jobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sett bort fra et lite avbrekk har Guri Jortveit vært ansatt i Arbeidets Rett, i forskjellige stillinger, i 13 år. Da er det klart hun har forventninger til å starte i jobben som ansvarlig redaktør og daglig leder. 

Hvordan blir det å gi slipp på jobben som skrivende journalist?

Guri Jortveit. Foto: Amedia

– Ja, der traff du det såre, ømme punktet. Jeg gleder meg til å øve på å prestere gjennom andre. Også håper jeg at jeg likevel får møte nye folk og skildre menneskemøter. Og motivasjonen er absolutt på plass til nye oppgaver, sier hun til Journalisten. 

Det har vært en lukket ansettelsesprosess, og utenom de i styret som har hatt med ansettelsen å gjøre, var det ingen i redaksjonen som visste at Jortveit hadde søkt og var kandidat til jobben. Det ble offentliggjort på et allmøte tirsdag. 

– Det ble sagt på allmøtet av kollegene mine at de hadde tro på meg fordi jeg vet hva jeg går til. Jeg vet hva dagens mediehverdag har å by på - både av vanskelige og morsomme ting. Det er noe med det å være internt rekruttert, da blir det ekstra viktig for meg at styret tok valget etter en lang og grundig prosess.

Les også: Samarbeid mellom Arbeidets Rett og Østlendingen får kritikk

Avisen står sterkt

Jortveit har tro på laget i avisen og merkevaren. Hun ønsker at leserne har forventninger til Arbeidets Rett og stiller krav.

Vil du gjøre endringer i avisen? 

– Jeg har tro på produktet. Vår nyeste leserundersøkelse viser at vi står sterkt. Vi har flere abonnenter nå enn i fjor. Men vi må utvikle oss for å finne inntektsmuligheter, og vi leter stadig etter utviklingsmuligheter.

Jortveit gleder seg over at avisen ikke har mistet abonnenter i tiden de var inne i omstilling og nedbemmaning. Hun anerkjenner likevel at færre skrivende hoder er en utfordring i et dekningsområde som går over sju kommuner. Journalistene har 25 mil å forflytte seg over.

Leserundersøkelsen viser ifølge Jortveit at nær 20.000 leser og bruker Arbeidets Rett daglig. 

Les også: Arbeidets Retts trykkeri legges ned

Omstillingsprosess

– Vi er glade for at Guri Jortveit har takket ja til stillingen. Arbeidets Rett får en dyktig og engasjert leder som er brennende opptatt av lokaljournalistikk og Arbeidets Retts rolle i lokalsamfunnet, sier styreleder Ole-Jacob Mosvold i en pressemelding fra Amedia.

Arbeidets Rett eies av Amedia, og i likhet med flertallet av Amedias aviser, har Arbeidets Rett positiv utvikling i abonnementsmarkedet.

– Avisen står midt i en omstillingsprosess, og da er det gledelig å se at Arbeidets Rett lykkes med å møte omstillingen på en positiv måte og skape et grunnlag for videre vekst. Vi har stor tro på at Retten vil fortsette å være en viktig leverandør av lokal kvalitetsjournalistikk til befolkningen i hele Fjellregionen, sier han. 

Guri Jortveit tiltrer stillingen 7. november.

 

Powered by Labrador CMS