Stortinget behandler tirsdag flere forslag om utsettelse eller stans i slukkingen av FM-nettet. 

FM-utsettelse kan bli kostbar

Kan medføre ekstrakostnader for radiobransjen på flere hundre millioner kroner hvert år, ifølge Digitalradio Norge. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kostnaden for å drifte FM-nettet er på 200 til 250 millioner kroner i året, og det vil bli behov for store investeringer om FM skal drives lengre, skriver Kampanje.

– I tillegg til store ekstrakostnader ved å levere innholdet både på FM og DAB, ville det oppstått en rekke andre utfordringer, for eksempel at verken P4 eller Radio Norge har konsesjon for å drive videre på FM etter 2017, sier daglig leder Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge, et selskap NRK, P4-Gruppen og Bauer Media har opprettet for å sikre en smidig overgang til digital radio.

Etter planen starter slukkingen fra 11. januar 2017. Nettet skal stenges fylkesvis, først i Nordland, der alle FM-kanaler forsvinner samtidig. Deretter følger Møre og Romsdal og Trøndelag der NRK-kanalene forsvinner 8. februar, mens de kommersielle FM-kanalene blir borte fra 21. april. Etter planen er hele FM-nettet slukket i desember 2017.

Stortinget behandler tirsdag flere forslag om utsettelse eller stans i slukkingen av FM-nettet. Blant annet vil Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne utsette slukking av FM-nettet.

Powered by Labrador CMS